-2.1 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemHistorierForskning viser at det å ha en søster kan gi deg mange...

Forskning viser at det å ha en søster kan gi deg mange fordeler- dette er noen av dem

- Annonse -

Det å ha en søster kan virke som en blandet velsignelse, men forskning peker nå på betydelige fordeler ved å dele barndommen med en søster. Fra emosjonell støtte til å fremme positiv psykisk helse, kan søstre spille en viktig rolle i våre liv.
Søstre bidrar ofte med emosjonell støtte, og studier viser at de kan bidra til å fremme positiv psykisk helse hos sine søsken. Dette støttende båndet strekker seg ofte inn i voksen alder, noe som gir en kilde til trøst og forståelse i utfordrende tider.

Bilde: Pexels

En studie fra 2010 utført ved Brigham Young University, publisert i Journal of Family Psychology, undersøkte effekten av å ha en søster på et barns mentale og emosjonelle helse. Studien vurderte 395 familier med flere søsken i alderen 10 til 14 år, ifølge
Alex Jensen, en medforfatter av studien, gjorde en bemerkelsesverdig observasjon: søsken som hadde søstre, uansett alder eller kjønn, hadde en tendens til å være mer empatiske, omsorgsfulle og kommunikative. Dette peker på at søstre kan spille en viktig rolle i å fremme emosjonell intelligens og positive sosiale egenskaper hos sine søsken.

Bilde: Pexels
- Annonse -

Søstre er tydeligvis mer enn bare familiemedlemmer; de er unike støttespillere som bidrar til vår mentale og emosjonelle utvikling gjennom livet.
Studiene bekrefter den positive innflytelsen de har, som strekker seg langt ut over barndomsårene. Så, neste gang du krysser stier med søsteren din, husk å sette pris på de utallige måtene hun har bidratt til å forme hvem du er i dag.

LES OGSÅ: Nå deler Halvor Bakke ny beskjed om «Eventyrlig Oppussing»  etter at programmet forsvant fra TV

Se video her:

- Annonse -

Del gjerne videre slik at flere søstre får med seg denne herlige beskjeden. 
Skriv gjerne navnet ditt på din søster i kommentarfeltet på vår Facebook side. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -