Annonse

Forskere mener at om du er glemsk så er du uvanlig intelligent! Dette er grunnen!

Av

Det å glemme ting kan faktisk gjøre deg smartere!
Ny forskning tyder på at glemsomhet kan skyldes en sikkerhetsmekanisme i hjernen designet for å sikre at vi ikke er overbelastet med informasjon.
Med andre ord er det en sunn del av hjernens operasjon.

Det kan komme som en lettelse hvis du alltid glemmer hvor du forlot nøklene dine, men det kan også lære oss mer om hvordan hjernen fungerer, noe forskere forsøker fortsatt å finne ut.
Så hvorfor får hjernen til å prøve å få oss til å glemme? Forskerne tror det er to grunner.

Pixabay

Å glemme hjelper oss med å tilpasse seg nye situasjoner ved å slippe minner som vi ikke trenger – så hvis din favoritt kaffebar har flyttet til den andre siden av byen, kan du glemme den gamle plasseringen for nå er det en ny plassering. Her kan du lese om den nye studien fra forskerne: Studie

Pixabay

For det andre, glemmer vi å generalisere tidligere hendelser for å hjelpe oss med å ta beslutninger om nye, et konsept kjent med kunstig intelligens som regulariseres.
Hvis du bare husker hovedinnholdet i dine tidligere besøk til kaffebaren i stedet for hver liten detalj, så er det mindre arbeid for hjernen din å finne ut hvordan
du oppfører seg neste gang du går inn.

LES OGSÅ: Hvis en død person du savner besøker deg i en drøm – Dette er hva det betyr!


Artikkel fortsetter nedenfor! 

Pixabay

Ifølge to forskerne fra University of Toronto i Canada, er minne ikke ment å bidra til å overføre den mest nøyaktige informasjonen, men heller den mest nyttige informasjonen som kan hjelpe oss med å ta smarte beslutninger i fremtiden! Hjernen bestemmer ikke bare hva som er viktig å huske, den skaper faktisk nye minner og overskriver gamle.
Når hjernen blir for full med minner så er det større sjanse for at de kommer i konflikt med hverandre og kan forstyrre en effektiv beslutningstaking.
Minnet er å gjøre deg til en intelligent person som kan ta avgjørelser gitt omstendighetene, og et viktig aspekt ved å hjelpe deg med å gjøre det, er å kunne glemme noe.
Så ikke vær bekymret om du glemmer litt, du kan faktisk være meget intelligent!

Del videre slik at alle dine venner som også ofte glemmer ting, kan lese dette! 


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler