Annonse

Forsikringsselskapene forsvant!

Av

Forsikringsselskapene forsvant!
Har du noen gang vært forsikret i Terra, Sparebanken Nor, Vesta eller Trygg Hansa? Vel, ikke nå lenger. «Tiden går, Gjensidige består» heter det. Men i praksis har landets største forsikringsselskap vært gjennom titalls navnebytter. Dnb Forsikring var en gang et og samme selskap som Gjensidige.

Alle private Storebrand-kunder ble en gang på 2000-tallet If-kunder, før det plutselig fantes et annet selskap som het Storebrand, fordi selskapet som solgte porteføljen sin til den finske giganten Sampo igjen startet forfra. Er det rart folk blir forvirret?


Pixabay

Hemmeligheten: Spar tusenvis av kroner hvert eneste år –  Med disse enkle knepene!

Et godt råd kan være å sammenligne tilbud, hvis du ikke har gjort det på 2-3 år. Terrenget forandrer seg veldig. Når nye eiere kommer inn kan de flytte fokus fra vekst til lønnsomhet eller motsatt, som kan påvirke deg. Og det forsikringsselskapet så på som lavrisiko i fjor, kan plutselig føre til store underskudd i år. Et eksempel er elbiler, som får bedre og bedre ytelse. Boligområder som blir rammet av flom kan føre til erstatningsbeløp i milliardklassen, og økt aktivitet via internett har flyttet på budsjettene på markedsføring.

Pixabay

LES OGSÅ: Forsikring: Du betaler for mye! Dette er forsikringsselskapenes triks!

Den enkelte kundens alder, bosted, størrelse på familien og bilmerket kan gjøre at den kunden som før kom best ut av det hos et selskap, nå kommer best ut av det hos et helt annet.

Pixabay

Det finnes knapt et eneste forsikringsselskap i Norges privatmarked som ikke enten har byttet navn, majoriteten av eiere, startet fra bunn av eller kjøpt hele kundeporteføljen i løpet av de siste 25 årene. Et hederlig unntak kan hevdes å være KLP, som i 1974 fikk sin egen konsesjon til å drive forsikringsselskap.

Gjensidige er det selskapet med lengst historikk med røtter tilbake til brannkassene i 1816, men startet i sin nåværende form som aksjeselskap så sent som i 2010.


LES OGSÅ: Han holdt på å miste livet 7 ganger, og plutselig fikk han sitt livs største overraskelse!

Relaterte artikler