Annonse

Forsikring: Misfornøyd med skadeoppgjøret – Dette er dine rettigheter

Av

Har du fått avslag eller avkortning i kravet ditt, er saksbehandlingen lang eller vil forsikringsselskapet rett og slett ikke forsikre deg? Da er det greit å vite hvordan du går frem.

For det første kan det være greit å gå til et annet selskap, en tvist er ikke et godt grunnlag for noe som handler om trygghet. Med en gratis sammenligningstjeneste, får du 3-5 uforbeholdne tilbud fra andre selskap. Det er ikke lov til å gi deg dårligere oppfølging eller erstatning i en allerede meldt skadesak dersom du bytter, og selskapene vet de blir fulgt med argus-øyne på praksisen her.


Pixabay

 

Det er ikke lov til å nekte noen forsikringer på grunn av betalingsanmerkninger. De kan kreve forhåndsbetaling, men nekter de deg dekningen du ønsker, kan du faktisk med loven i hånd kreve at de gir deg den. De kan med skriftlig dokumentasjon gi deg saklig grunn til forhøyet premie, men terskelen her er høy for forsikringer som villa, bil, innbo og uførhet. De kan heller ikke gi deg avslag på personforsikringer med bakgrunn i helseopplysninger som er mer enn 10 år gamle.

LES OGSÅ: Har du mindre enn 70% bonus på bilforsikringen din? Bruk dette trikset!

Hvis du er misfornøyd med behandlingen i en skadesak, må du først klage skriftlig til selskapet. Dersom du ikke blir hørt, skal du klage til Finansklagenemda. Selskapene følger stort sett deres vurdering, ettersom de forplikter seg til å betale kundens utgifter dersom saken ellers skulle gå videre til en rettsinstans.


Prøv Safedeal.no gratis her!

Relaterte artikler