Annonse

Forsikring: Du kan ha blitt lurt – Dette burde du vite!

Av

Har du opplevd å ha fått en usedvanlig god pris på forsikringene dine, for så å ha fått ekstrem prisøkning året etter? Bytt selskap. Det er nemlig slik at mange selskap gir deg en kalkulert og spekulativ pris det første året, en såkalt lokkerabatt. For så å fjerne rabatten hvert år.

Negative Space

Og følgende tenker du neppe over: Ettersom du blir eldre for hvert år, får bonusopprykk og bilen mister verdi, ville det mest logiske vært å fått lavere pris! Og det kan du få, men ikke ved å være lojal! Flere selskap regner med å ikke tjene penger på kundene det første året. Hvis du år 2 og 3 egentlig oppfyller vilkår for å få 2000kr i rabatt, men får 1000kr i prisøkning, er det 3000 av dine penger rett i lomma på forsikringsselskapet. Vi har blitt litt flinkere til å følge med på dette, noe som har gjort at de 4 største selskapene har tapt 15% av markedet til nye aktører på bare 10 år.


Pixabay


Våre tips for at du ikke skal bli lurt:

-Sjekk prisene årlig. Bruk en sammenligningstjeneste, det holder ofte å starte med kun den dyreste bilen. Da er det raskt gjort, du får flere tilbud, og lar dem gi tilbud på resten hvis det ser ut til å være mye å spare.
-Hvis du får bedre tilbud, velg flyttedato 180 dager fra fornyelse. Da får du 6 mnd forskudd på bonusopprykk, som kan bety over 20% mer rabatt. Som regel vil selskapet se når det har gått 180dager, ettersom de har tilgang til motorvognregisterets data på når forrige selskap tok over. Selskapet gjør flyttingen for deg.

Milly Eaton

-Be selskapet sjekke alle kollektive rabattordninger. Dette er rabatter som ikke fjernes, i motsetning til «lokkerabatten». Hos enkelte sammenligningstjenester er det laget en liste over mulige rabattordninger du bare kan huke av på, og disse kan gi tusenvis av kroner i rabatt.

-Ikke bytt hvert år. La det gå enten minst 18mnd, helst 30. Bytter du oftere, kan du bli «stemplet» som lite attraktiv, og vil kanskje ikke få tilgang på gode tilbud fra det samme selskapet i fremtiden.

Prøv Safedeal.no helt gratis her! 

Del gjerne videre med dine venner, slik at de også kan få en god deal på forsikring! 


LES OGSÅ: Spar penger: Dette er grunnen til at du burde bytte forsikringsselskap før nyttår!

Relaterte artikler