14.2 C
Oslo
mandag, september 21, 2020
Hjem Økonomi Forsikring: Du betaler for mye! - Dette er forsikringsselskapenes triks!

Forsikring: Du betaler for mye! – Dette er forsikringsselskapenes triks!

- Annonse -

De fleste av oss har opplevd at forsikringen koster mer for hvert år. Men de færreste av oss gjør noe med det. Faktisk viser statistikk at kun 19 prosent av oss byttet selskap det siste året (2017). Men enda mer overraskende at hele 93% av oss er fornøyde med eksisterende selskap, på tross av at de bare betaler mer og mer. De seneste årene har nordmenn likevel handlet noe mer forsikringer på nett, antageligvis på grunn av at det har dukket opp sammenligningstjenester som gjør det enklere å sammenligne og bytte.

Pixabay

- Annonse -

Her er 3 ting selskapene gjør, som kan føre til dyrere årspremie:

1. Fjerner lokkerabatten.
Flere av de største selskapene opererer med inntil 30% rabatt som de allerede ved tegning legger inn nedtrapping på. Det vil si at man betaler fullpris etter disse 3 årene, der rabatten fjernes trinnvis i løpet av de 3 første årene fra tegning. «Men det ville jeg merket!» -tenker du kanskje? Vel, noe av dette påslaget går kanskje bort i eksempelvis bonusøkning (som er en rabatt du ville fått uavhengig av selskap), aldersrabatt (lavere risiko når man blir eldre, også uavhengig av selskap), eller at du kanskje har gjort en endring på forsikringen i løpet av året fordi du har byttet bil, bolig, lagt til dyreforsikring eller annet. Flere forsikringer fører også til høyere samlerabatt, men igjen er dette noe du ville fått uavhengig av selskap, ettersom det fører til spredning av risiko på flere objekter.

Pixabay

- Annonse -

Her kan du enkelt bytte forsikring: Safedeal.no

2. Låser unge kunder til å bli.

Norges største forsikringsselskap Gjensidige lokker unge kunder ned til 18 år med inntil 10.000kr i utbetaling dersom de forblir kunder av bilforsikringsproduktet til fylte 23 år, og ikke rapporterer inn skader. I praksis betyr det at det ikke lønner seg å rapportere inn skader på under 14.000kr (forutsatt egenandel på 4000kr), samtidig som man står uten mulighet til å bytte selskap i denne perioden. I tillegg er det slik at man hos de fleste selskap ved 180 dager fra hovedforfall ville fått bonusopprykk ved bytte av selskap, noe som er mest relevant de første 5 årene fra man får startbonus. Dette gjør at den tapte progresjonen i bonus fører til økonomisk tap for kunden som varer helt frem til oppnådd full bonus, noe som kan ta inntil 15 år forutsatt at man ikke har bonusreduserende skader.

Pixabay

3. Legger til fordyrende tillegg, uten å fjerne besparende.
Dekninger på ting som øker i verdi, som innbo eller bolig, øker naturlig nok i pris ettersom gjenskaffelsesverdien også øker. På samme vis legges også konsumprisindeksen inn som en faktor på årspremien. Men det finnes ingen automatikk i at eksempelvis en bil som har sunket fra 250.000 til 25.000kr i verdi, gjøres om fra den dyre topp-dekningen (gjerne «Super» eller «Kasko+») til de rimeligere dekningene (delkasko, ansvar).

Pixabay

Fortvil ikke: 
Det kan være ganske enkelt å bytte forsikring, dersom du lar noen andre gjøre jobben for deg. 
Norges nye tjeneste som hjelper deg med akkurat dette, heter Safedeal.no

Her kan du uforpliktende klikke deg inn og lese tips og råd, men du kan også bli kontaktet for en gjennomgang av dine forsikringer. Motta tilbud fra flere leverandører og la selskapene konkurrere om deg. Gå til Safedeal.no og bli overrasket over hvor enkelt det kan være å spare penger. 

Pixabay

Så hva kan du som kunde gjøre?
-Bruk forbrukermakten din og bytt. Det verste du kan oppdage, er at din nåværende pris er konkurransedyktig. Alle selskap har uforpliktende tilbud, og bruker du i tillegg en sammenligningstjeneste, vil selskapene vite at de konkurrerer om deg i pris. Dessuten slipper du å oppgi all informasjon flere ganger, og selskapene hjelper deg med å bytte. La Safedeal.no gjøre jobben for deg, vi kan anbefale dem på det sterkeste!

Del gjerne videre denne artikkelen med dine venner, og hjelp flere til å gjøre en god deal på forsikringer! 

Sjekk ut: Safedeal.no

-- Annonse --

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

- Annonse -

MEST POPULÆRE

Mobilen til 15 åringen eksploderte – Nå vi han advare andre mot den skjulte faren!

Colton Pingree fra California, USA, sovnet mens telefonen hans sto på lading med en bærbar lader, ifølge Daily Mail. Dette er vel noe mange kan...

Nå forteller Runar Søgaard sannheten om livet med Carola; «Jag har varit tyst i alla år»!

Runar Devik Søgaard (53) er norsk ledelseskonsulent og musikkonsulent og bosatt i Stockholm. Han er viseadministrerende direktør i «The Academy of Scandinavian Leadership», men eier...

Tiril Sjåstad Christiansen deler gode nyheter midt i graviditeten!

Farmen programlederen Tiril Sjåstad Christiansen(25) og Stian Lauritsen gleder seg nå til å bli foreldre. Egentlig skulle paret ha giftet seg og hatt drømmebryllup i...

Stacy(31) gikk ned 90 kilo på 1,5 år – Med enkle disse enkle forandringene!

Stacy Blair sa hun hadde et "aha" øyeblikk for tre år siden som motiverte henne til å forandre livet sitt, og til slutt miste...