Annonse

Forsikring: Dropp denne dekningen – gjør heller dette!

Av

Du betaler kanskje dyrt for noe du allerede har dekket, eller kan få mye billigere på et annet vis.
Når du har vært hos en forhandler og kjøper deg mobiltelefon, tv eller pc, får du som regel tilbud om å kjøpe forsikring. Det kan virke fristende å takke ja der og da, fordi det er ofte mange tusen kroner du har investert i dette produktet. Men er det egentlig noe poeng? Se svaret under bildet.

Pexels

Toppdekning
Hvis man i stedet tegner en toppdekning på innbo, har man allerede dekket forbrukerelektronikk. OG forsikringen du har tegnet i butikken, dekker KUN det denne ikke dekker. Dette skal vi forsøke å utdype: En typisk egenandel ved skade på forbrukerelektronikk i toppdekningen hos selskapene er 1000kr. Egenandelen på forsikringen i butikken er ofte 500kr. Det betyr at det eneste forsikringen i butikken dekker, er 500kr, resten belastes din innboforsikring.


Pexels

Så i stedet for å betale dyrt for en slik dekning, sjekk heller hvilket selskap som kan gi deg billigst toppdekning på innboforsikringen din. Den dekker dessuten ikke bare den spesifikke gjenstanden, men alt du eier under ett – til og med ting du har hjemme som tilhører arbeidsgiver. Mobiltelefonen er for øvrig også en del av innboet om du er utenfor hjemmet, selv også for en student i studentbolig som ikke har meldt flytting fra foreldrene.

Hvis du vil være sikker på at du er dekket mot absolutt alt, kan du heller vurdere en verdisakforsikring. Hos sammenligningstjenesten Safedeal, får man personlig oppsatt tilbud av en dyktig rådgiver fremfor å bare få et generert tilbud fra en datamaskin. Det kan være en veldig stor fordel hvis man vil få et tilbud tilpasset sin situasjon, sine vaner og behov.


LES OGSÅ: Forsikringsselskapene forsvant!

Relaterte artikler