Annonse

I følge forskere vil moren din leve lenger, jo mer du henger med henne!

Av

Tilbringer du tid med bestemoren din, er det ikke bare gode historier og hemmelige oppskrifter du får!
Nye studier viser at å tilbringe tid med dine eldre slektninger faktisk kan gjøre at de lever lenger!

Bilde: Kilde

Rikelig med nærvær kan bidra til å både forbedre og forlenge livskvaliteten til eldre, i følge en studie utført ved University of California. 1600 voksne med en gjennomsnittsalder på 71 år deltok i studien.
Resultatene viste at de som ikke var ensomme konsekvent hadde en lavere dødelighet enn de som var det. Ensomhet kan oppleves som vanskelig for alle mennesker.
Men, studien viste at ensomhet blir vanskeligere å takle jo eldre man blir. Altså, jo eldre man er, jo mer nærvær trenger man.

Bilde: Kilde

Man forbinder ofte sykehjem og eldrehjem med noe negativt. Men, sett i studiens sammenheng viser det seg at slike steder kan være gunstig for de eldre. Vennskap blant eldre er viktig. Derfor er det fint med steder som disse. Som regel har man ikke like mange venner når man er eldre, som man hadde da man var ung. Derfor er det flott med steder som disse fordi det blir lettere å skape nye vennskap.


Se på det som å starte på en høyskole eller på et universitet!

LES OGSÅ: Den eldre kvinnen ligger og døde, og har ett siste ønske!

Nye vennskap er ikke bare gunstig for de eldre. 


 ”Når du er eldre har du mer erfaring om hva vennskap er, enn når du er yngre”, sier  professor i menneskelig utvikling ved Virginia Tech, Rosemary Bliezner.
”Da vet man hva som er verdt å krangle om og hva som ikke er verdt å krangle om.”

Det kan derfor virke som om de beste vennskapene kan finnes hos de eldre. Man får all den visdommen man ønsker, og de trives i ditt selskap!
Trenger du noen til å holde deg med selskap, eller noen å snakke med? Da bør du ringe en av dine eldre slektninger. Det kan faktisk endre livene deres!

DEL dette med din familie og dine venner!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler