Annonse

Slik kan du fjerne ørevoks helt naturlig, på en enkel måte!

Av

Grunnen til at vi har ørevoks, er for å holde støv, bakterier og skitt unna ørekanalene våre. Dessverre er det noen ganger slik at ørevoksen selv kan tette ørekanalen og svekke hørselen vår. Som regel løser vi dette problemet ved å rense ørene for ørevoks jevnlig. De fleste bruker q-tips for nettopp dette. Mayo Clinic mener at dette ikke er bra. De sier at det faktisk er en av de verste måtene å fjerne ørevoks på! Ved å dytte bomullspinnen inn i øret, kan det ende med at du dytter ørevoksen lengre inn i ørekanalen. Dette kan igjen føre til at ørevoksen vokser tettere sammen og blir hardere. Sliter du med å bli kvitt ørevoks? Forsøk en av disse løsningene:

1.Eddik er din venn!

Blander du en del eddik, en del hydrogenperoksid og 2 deler vannoppløsning, har du et annet alternativ. Healthline anbefaler at du ligger ned og tar noen dråper i øret. Så venter du i fem minutter.
Når du setter deg opp igjen, tørker du øret.


LES OGSÅ: Bruke du Q-Tips? Da burde du slutte med dette nå!

2.Glyserin
Dette er et middel som virkelig fungerer. Mayo Clinic forklarer at man må ta et par dråper med dette i øret og vente i en eller to dager. Når tiden er inne, tar man og skyller øret.
På denne måten skylles den myke voksen ut. Det er viktig å huske på å tørke øret ordentlig etterpå. På den måten unngår man en infeksjon.

3.Babyolje
Ta et par dråper i ørene og la det gå cirka to dager, sier Mayo Clinic. Deretter skyller du ut med en sprøyte. Pass på å tørke ørene godt etterpå.


4.Hydrogenperoksid
Igjen er hydrogenperoksid et godt alternativ for å fjerne voks i øret. Det gjør nemlig ørevoksen flytende. Putt en til to dråper i øret og vent i ti minutter, anbefaler Prevention.
Dusjen kan også benyttes for å skylle ut den flytende ørevoksen. Husk å tørke øret ordentlig når du er ferdig!

5.Mineralolje
Et annet alternativ for fjerning av ørevoks er mineralolje. Dette vil mykne voksen. WebMD anbefaler å varme opp oljen til romtemperatur først. Ta to dråper i ørene, to ganger daglig i fem dager.
Så skyller du ut voksen i for eksempel dusjen. Tørk alltid ørene grundig etterpå!

 

Det finnes mange trygge og gode måter å bli kvitt ørevoks på!
Og disse tipsene skrevet over, kan du gjøre helt selv.

Men vi anbefaler at du tar kontakt med legen din om du mistenker noe annet!

Del videre med dine venner og kjente!Forsidebilde og Kilde: Remedydaily

Relaterte artikler