Annonse

Fjern mugg på badet med bare 1 ingrediens: Helt uten giftige kjemikalier!

Av

Eddik er et fantastisk universalprodukt og har mange bruksområder.
Eddikens hovedbestanddel er eddiksyre. Og den inneholder små mengder som fosforsyre og forskjellige salter. Eddik er en blanding av eddiksyre og vann, og er en organisk syre.
Det selges vanligvis som 5 eller 7 prosent eddik. Noen selger også produktet eddikessens, som inneholder 35 % eddiksyre. Finere eddik lages blant annet av vin og kalles vineddik.

Bilde: Kilde

Den vanligste eddiken vi bruker til rengjøring er klar 7 prosent husholdningseddik, eller 5 prosent eplesidereddik.
Det å ha svartmugg kan være en prøvelse å bli kvitt uten giftige kjemikalier, men eddik kan gjøre susen på problemområdet.

Eddik er en mild syre som kan drepe 82% av mugg arter. (Bakepulver brukes ofte sammen med eddik for å drepe forskjellige mugg arter). Den milde syren kan drepe opp til 8 av 19 mugg typer skriver The Maids. 


 

View this post on Instagram

 

Det tok lang tid før at jeg tok eddik i bruk, i husvasken. Eddikslukt er ikke det du drømmer om når husvasken er tatt, vel? . Men nå har jeg bestemt meg for å gi den en sjanse, og du.. eddik leverer! Med litt godlukt i, lukter det himmelsk og blir så rent. Er nok blitt litt eddikfrelst 😇 Kan jo brukes til ALT mulig, er billig og effektiv på bugs 👏🏻 . Idag skal vi hoppe inn i de ulike egenskapene til eddik, natron og alle de andre naturlige vaskemidlene du kan vaske huset ditt med. . Virkelig forstå greia, sånn at du ikke lenger trenger å kjøpe 20 forskjellig vaskesprayer, som inneholder 10000 ulike stoffer, som du helst ikke vil ha i systemet ditt <3 . Alt foregår i tidenes vaskeskole; du finner oss her: https://www.susannbakken.no/54 . Bli med, vi er allerede over 600 stykker som har bretta opp armene, funnet frem de rosa vaskehanskene og boltrer oss i masse grønne DIY oppskrifter 🍀(link i bio) . #naturligrent #vaskeskolen #diy #naturlig #økologisk #naturalliving #bærekraftig #husvask #vaskespray #oppskrifter #essentialoils #sitron #eddik

A post shared by Susann Bakken (@susann_bakken) on

Slik dreper du mugg: Bruk hvit destillert eddik og hell den i en sprayflaske. Spray eddik på den mugne overflaten og la det sitte i en time. Tørk til slutt området med rent med vann og la overflaten tørke. Enhver lukt fra eddiken skal være borte i løpet av noen timer.

Se video her for hvordan du blir kvitt mugg:

Del gjerne dette smarte tipset videre med dine venner! De vil nok takke deg for dette tipset! 


LES OGSÅ: Rengjør ovnen med hjemmelaget blanding –  med KUN 4 ingredienser blir den som ny!

Relaterte artikler