Annonse

Slik får du bedre helse med sitron – Overraskende mange nye metoder!

Av

Sitroner er fulle av vitamin C. Faktisk inneholder én appelsin hele 44,5 gram av det! Vitamin C er viktig for å opprettholde immunforsvaret og nervesystemet, i tillegg øker det opptaket av jern fra tarmen.
Dette vitaminet kan faktisk også redusere risikoen for å få slag. Med andre ord er det viktig å få i seg nok C-vitamin. Her er syv måter sitron kan bedre helsen din på.

 1. Erstatter kaloriholdig drikke
Sitronvann får deg ikke til å direkte gå ned i vekt, i følge Women’s Health Magazine. Likevel er det en fin erstatning for andre mer kaloriholdige drikker!
Det er denne erstatningen som ofte fører til at man går ned i vekt.

Pixabay


2. Hjelper solskadet hud
Har du solskader eller pigmentflekker i huden? Sitron kan reparere disse skadene! Følg Get Inspires Everyday sin oppskrift på denne deilige sitronhudkremen: Sett en panne med 0.5dl cocoa butter og 6 spiseskjeer i ovnen.
Når det er smeltet tilsetter du  en spiseskje med E-vitaminolje og ¼ teskje sitronolje. La de hardne før du rører det til ønsket konsistens.


3. Forkorter forkjølelse
Sitron-te kan gjøre underverker for forkjølelsen din! I følge Simply Recipes bør du blande 2 spiseskjeer honning, 1 spiseskje sitronjuice og en dl varmt vann. Denne blandingen vil forkorte forkjølelsen din.

4. Badeball
Det høres kanskje rart ut, men du kan faktisk bruke sitron i badekaret! Bland sammen 2,3dl bakepulver, 1dl maisstivelse, 1dl sitronsyre og 0,5dl epsomsalt. Bland dette godt sammen før du tilsetter 3,5dl kokosolje, en halv teskje vann og en halv teskje sitronolje. Konsistensen på blandingen skal gjøre det mulig å forme små baller ut av den, sier Beauty Crafter. La ballene tørke før du bruker dem i badekaret.

Pixabay


5. Sår hals og hoste
Smelt 0,5dl honning, tre spiseskjeer sitronjuice og to spiseskjeer kokosolje i en panne i ovnen. Denne blandingen må være varm når du bruker den for at den skal ha best effekt, men du kan ha den i kjøleskapet når den ikke brukes. Denne kombinasjonen av ingredienser vil hjelpe på sår hals og hoste. Oppskriften kommer fra Coconut Mama.


Prøv også: Dette skjer hvis du legger sitroner i fryseren! Utrolig genialt!


6. Leddsmerter
Sliter du med leddsmerter? Legg skallet fra to sitroner og noen eukalyptusblader i et glass. Fyll glasset med såpass mye olivenolje at det dekker skallet og bladene før du lar det ligge i to uker. Når det er gått 14 dager kan du smøre blandingen på et gasbind og plassere det rundt leddene du har smerter i. Det anbefales å sove med dette rundt leddene om natten.

 7. Ansiktsvask
Smelt 2,3 dl kokosolje til den er flytende. Deretter tilsetter du fem dråper med sitronsyre, en spiseskje bakepulver, fem dråper lavendelolje og fem dråper olibanumolje.
I følge Dr. Axe er denne blandingen en fin ansiktsvask for fjeset ditt!

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner og familie!


Forsidebilde og kilde: Remedydaily

 

 

 

 

 

Relaterte artikler