Insekter er den mest mangfoldige gruppen av dyr på jorden, men deres lille størrelse og høye mangfold har alltid gjort dem utfordrende å studere. Nyere teknologiske fremskritt har potensiale til å revolusjonere insektøkologi og overvåking.
Høyoppløselig overvåking er grunnleggende for å forstå og forutsi dynamikken i et økologisk samfunn i en tid med globale endringer og nedgang i biologisk mangfold.
I en nylig studie, utført ved Arctic Research Centre and Department of Bioscience på Aarhus Universitet i Danmark, har man sett at arten ulveedderkopper har begynt å klekke unger to ganger om sommeren i stedet for én, noe som er mest vanlig. Funnene er hovedsakelig gjort på Arktis, hvor gjennomsnittstemperaturen har endret seg og polarisen smelter.

«Den enorme mengden data vi har klart å samle inn kan vise hvordan små insekter på Arktis har endret måten å overleve klimaendringene på. Forandringene har ikke blitt dokumentert tidligere og vil ha stor innvirkning på insekter og edderkopper, sier Toke Høye til Unilad.
Forskerne fant ut at edderkoppene produserte ett egg i noen år, og to andre år. Dette var avhengig av hvor tidlig snøen forsvant.
Dataene for forskning på ulveedderkopper går tilbake nesten 20 år, med forskere ved Zackenberg forskningsstasjon i det nordøstlige Grønland som studerer arten som en del av Greenland Ecosystem Monitoring-programmet.

Forskerne tilskrev denne forskjellen til sommerdagene i Arktis som inneholder mer sollys. Dette betyr også at området ikke trenger å bli mye varmere for at det konsekvent skal være to kull med ulveedderkoppegg hvert år.
Flere klekkinger indikerer også større bestander med ulveedderkopper siden insektene ikke har noen naturlige rovdyr i Arktis.
Kanskje ikke noe for deg som lider av edderkoppskrekk og besøke Arktis med det første!
LES OGSÅ: 2-åringen hører plutselig Elvis Presley på anlegget – bare vent til han snur seg
Kjenner du noen som er redd for edderkopper? Da burde du dele denne videre.