Annonse

Er du plaget av slim i hals eller bryst? Her løsningene som virker umiddelbart!

Av

Hvis du har en vedvarende hoste, har du sannsynligvis en opphopning av slim i brystet. Selv om dette ikke er en livstruende tilstand, kan det sikkert påvirke livskvaliteten din. Og igjen ubehandlet, kan det føre til ytterligere komplikasjoner. Før du går til legen, er det noen få ting du kan gjøre for å fjerne symptomene dine.

Slimhinnene i luftveiene produserer slim som skal beskytte deg mot dehydrering. Det igjen beskytter mot virus, støv, allergier og for å forhindre infeksjoner.

Økt slimproduksjon i lungene kan skyldes influensa, virus, bakterier eller forkjølelser. Blir du ikke kvitt dette i tide, kan det føre til og forårsake mange andre helseproblemer.


Det finnes naturlige hjelpemidler som kan hjelpe deg for å fjerne brystsmerter å rense lungene og få pusten til å fungere bedre.

Drikk mye væske, det er et råd som ofte gis fordi det virker. Væsker hjelper å tynne ut slimet. Varm væske spesielt kan bidra til å fjerne slim i bryst og nese. Dette kan lindre overbelastning, noe som gir deg et lite pusterom fra symptomene.

Her er noen gode råd for slim i halsen og brystet:


  1. Eukalyptus

Eukalyptus kan hjelpe til med bronkitt, men forskerne er langt fra enige om dette.

Det man helt sikkert vet er at eukalyptus forminsker symptomene på forkjølelse og influensa, på grunn av eukalyptusens antiseptiske effekt på patogene bakterier i øvre luftveier.

Kok eukalyptus blad eller olje i en kasserolle full av vann, la teen koke i 15 minutter og nipp til dette i løpet av dagen.

Bilde: Kilde
  1. Inhaler damp

Dette har blitt brukt til å forbedre helsen i tusenvis av år, dampterapi er både effektiv og helt trygt. Det å puste i damp gjør at det løser opp slim slik at det kan bevege seg raskere ut av kroppen din.

Kok opp vann i en gryte eller i en vannkoker og ha det straks over i en varmebestandig bolle. På dette punktet kan du blande to skjeer med friske eller tørkede urter hvis du vil – for eksempel rosmarin, timian, mynte, lavendel eller eukalyptus – eller til og med noen få dråper 100% rene essensielle oljer. Dander et håndkle over hodet og bøy deg over bollen, hold håndkleet tett inntil for å få så mye damp som mulig. Pust inn dampen i opptil ti minutter.

En dampende dusj to ganger om dagen vil også hjelpe.

Bilde:
  1. Hvitløk

Hvitløk er et utmerket antiseptisk middel som motvirker bakterier og booster immunforsvaret. Om du spiser hvitløk hver dag i 3 måneder kan dette minske risikoen for å få forkjølelse.

Bruk ett halvt hvitløksfedd og presse ut hvitløkssaften. Legg den i teen og gurgle litt, drikk dette to ganger om dagen.

Bilde: Kilde
  1. Peppermynte

Dette er en smaksrik urt og har sterke og oppfriskende egenskaper som kan hjelpe kroppen med å åpne luftveier og bekjempe luftveisinfeksjoner.

Kok opp vann og ha i ferske peppermynteblad, la teen trekke og kjøle seg ned i noen minutter. Tilsett litt honning, drikk teen 2-3 ganger om dagen.

Bilde: Kilde
  1. Ingefærkompress

Ingefær har en kraftfull antibakteriell egenskap som kan hjelpe deg å behandle luftveisinfeksjoner.

Dette trenger du:

  • 1ss hvetemel
  • 1 ss honning
  • 1 ss fersk revet ingefær
  • 1 ts olivenolje
  • Kompress og kirurgisk tape

Bland honning og hvetemel til en klumpfri masse, tilsett olivenolje og revet ingefær. Smør blandingen utover et kompress og fest det på ryggen eller brystet.

Bilde: Kilde

Om du er plaget av slim i halsen eller brystet over lengre tid kan du få brystinfeksjon – i tilfelle anbefales det å kontakte en lege.

Andre symptomer på en infeksjon inkluderer feber, eller grønt eller luktende slim. Og om du ser blod i slimet du hoster opp, bør du søke lege.

Del videre for å gi tipsene til dine venner og familie, kanskje du kjenner noen som trenger å lese dette nå .

LES OGSÅ: Få fastere rumpe på 30 dager – med disse enkle øvelsene hjemme!


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler