Annonse

Er du glemsk? Forskerne avslører nå hva som er årsaken til at du glemmer ting!

Av

Hvis du er en av dem som glemmer hverdagslige ting som folk vanligvis pleier å huske, så er det på tide å vite at du kan være ganske stolt av dette. Og hvis du føler at du ikke trenger å vite alt, er hjernen din sterkt enig.
Det å huske har alltid blitt oppfattet som den sterkeste av mentale egenskaper. Men forskere fra University of Toronto sier at å glemme er like viktig som å huske.

Bilde: Kilde

Formålet med minne er optimalisering av beslutningstaking. Hjernen oppnår dette ved å filtrere ut irrelevante detaljer og holde fast i ting som vil bidra til intelligente beslutninger i den virkelige verden.
«Dårlig minne» i denne forbindelse er faktisk en mekanisme i hjernen som tjener raskt til å gi plass til relevant informasjon og ikke la hjernen kaste bort energi og plass til å huske den hverdagslige og trivielle informasjonen.

 

Bilde: Kilde

Fakta, er ikke hva hjernen oppfatter som fakta. Hjernen fokuserer på å skape et generelt bilde av hendelsene eller en forenklet versjon av noe informasjon, noe som kan tjene som et middel til å ta bedre beslutninger senere.
For å sette dette i perspektiv, så er informasjon som er lett tilgjengelig, som fakta du finner på Google eller telefonnumre, er ikke noe hjernen din sannsynligvis vil huske. I stedet vil hjernen frigjøre denne plassen for å lagre informasjon som er virkelig nødvendig å huske.


Økningen i nevroner i hippocampus vil slette noen minner, men vær ikke bekymret – hjernen din vet hva du trenger og hva du ikke trenger å huske.

Ikke bare vil hjernen frigjøre plass til ny og verdifull informasjon, men det vil også omklassifisere den allerede eksisterende, slik at den tjener et bedre formål i beslutningsprosessen.
Så det å ha et dårlig minne trenger ikke å være noe negativt, men det kan være et tegn på noe man kan være stolt over ifølge likeswifty.

Del gjerne videre med dine venner som også blir glad for å lese dette!


LES OGSÅ: Forsking viser at de som pynter tidligere til jul – Er mer lykkeligere enn andre!


Forsidebilde: Likeswifty
Kilde: sciencedaily

Relaterte artikler