-1.9 C
Oslo
onsdag, april 14, 2021
Hjem Helse Er du en av de som sikler når du sover? Da burde...

Er du en av de som sikler når du sover? Da burde du lese dette!

- Annonse -

En uønsket, overdreven sikling – vanligvis mens du sover, kan være irriterende og pinlig.
Når man sover slapper musklene i kroppen av, og hvis man sover med åpen munn og på siden vil ofte sikkelet renne ut, og det er ikke så mye man kan gjøre med dette.
Dette er helt normalt å gjøre, og jeg tror nok de aller fleste har opplevd å våkne med sikkel på siden av munnen, eller våt flekk på puten.

Hvis du våkner hver morgen med et siklende sted på puten, kan det være på tide å finne ut hva som skjer.
Kroppen produserer normalt mer enn 1 liter spytt per dag, som produseres av spyttkjertler og svelges vanligvis og sirkuleres på ny via blodet. Sikling oppstår når spyttet samler seg i munnen og i stedet for å bli svelget, renner det ut.
En overdreven sikling være et tegn på alvorlige helseproblemer. Det kan også skape mentale og psykologiske komplikasjoner hos enkelte individer.

- Annonse -

Pixabay

Hvis man sikler både på natt og på dag, kan det være svelgevansker, muskelproblemer, tett nese eller det kan være andre årsaker til siklingen.

Her er fire årsaker kan være grunnen for overdreven siklende.

Sovestilling
Posisjonen du sover i, kan faktisk være en direkte årsak til siklingen. Om du sover på magen, eller på siden, er du mer utsatt enn de som sover på ryggen. Årsaken til dette er veldig logisk; i disse sovestillingene, vender munnen nedover.

- Annonse -

GERD (gastrointestinal refluksforstyrrelse)
Også kjent som kronisk syrerefluks er en av de vanligste årsakene til overdreven sikling. Personer med GERD opplever alvorlig halsbrann, noe som fører til at syren fra magen beveger seg tilbake opp i spiserøret. Dette kan føre til at kroppen skaper mer spytt, mens personen opplever vanskeligheter med å svelge og generell smerte i bryst- og halsområdet. Dette er en veldig ubehagelig forekomst som mange mennesker må håndtere.

Søvn apné
Søvnapné kan være en direkte årsak til tørr munn og sikling. Det får deg til å sove med munnen åpen, noe som resulterer i siklingen. Søvnapné er faktisk et søvnproblem der en person slutter å puste flere ganger om natten, snorker for mye og fortsetter å våkne opp og gisper etter pusten. Dette er et alvorlig problem, hvor siklingen bare er ett mindre symptom.

Tett nese
Personer med overbelastning i nesen og nesepassasjen, som vanligvis oppstår under forkjølelse, allergier eller infeksjoner i luftveiene, vil mest sannsynlig oppleve sikling. Fordi du ikke er i stand til å puste gjennom nesen, vil du sove med åpen munn og bruke den passasjen for å puste. Dette vil resultere i overflødig spyttproduksjon og sikling under søvnen.


Medisiner
Studier fra NIH har vist at visse medisiner forårsaker sikling, enten fordi de forårsaker overflødig spyttproduksjon eller svekkelse av svelgeevne.
Vanligvis forårsaket av medisiner som går under kategorien antipsykotiske medisiner, men også medisiner som brukes til behandling av Alzheimers eller demens.

Se video for mer informasjon sikling her:

LES OGSÅ: Har du problemer med å sovne? Da må du prøve dette «søvnpulveret»!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

En hjemløs hund kommer inn på veterinærklinikken – Plutselig skjønner de hva den prøver å si!

På en veterinær klinikk i Brasil får de en dag en overraskende besøk, for...

FHI advarer: Pass deg for denne e-post svindelen!

Folkehelseinstituttet melder om svindel mailer som skal være sendt fra de, og tema på...

Flyvertinne advarer: Dette burde du aldri gjøre når du sitter i flysetet!

Forhåpentligvis er det ikke lenge til livene våre begynner å gå tilbake til det...

Et svensk par adopterte en liten jente – etter 1,5 år angret de seg og sendte henne tilbake!

Et par fra Jönköping fylke i Sverige adopterte et barn, men skal ha angret...

Moren venter trillinger og haster til sykehuset – måneder senere får hun den sjokkerende beskjeden!

Mamma Becki-Jo Allen(23), fra England, var omtrent ni uker på vei da hun fant...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -