Annonse

Er du en av de som ofte fryser? Da kan dette være grunnen!

Av

Det er sant at noen mennesker alltid er kalde. De sover under flere dyner om vinteren og bærer alltid en ekstra genser på de varmeste sommerdagene.
Betyr dette at det er noe medisinsk galt med disse menneskene? Sannsynligvis ikke, de er bare mer intolerante med temperaturforskjeller.
I enkelt studier foreslår man at det kan hjelpe ved å bare endre livsstilen din. Spise bedre, trene mer og redusere stress er noe av det første man burde tenke på.

Pixabay

Kroppen arbeider på forskjellige måter for å regulerer temperaturen. For eksempel, uten at du beveger deg, produserer musklene opptil 25 prosent av kroppens normale temperatur.
Muskler er alltid litt kontraherte, dette kan forklare anbefalingen med å trene mer, jo mer muskelmasse du bygger, jo mer varme gir kroppen din i rolig tilstand.
Interne organer som hjerte, lever og nyrer er en annen viktig varme kilde. De arbeider kontinuerlig og som et biprodukt av det arbeidet skapes det varme.

Leveren er for eksempel ansvarlig for opptil 20 prosent av kroppens varme.
Det å alltid fryse kan også skyldes en mer alvorlig underliggende sykdom, som Raynaud sykdom eller hypothyroidisme.
Andre mulige årsaker kan være lav BMI, mangel på jern eller B12 i kosten, dehydrering, ikke nok søvn eller til og med diabetes. Sjekk ut med legen om du er usikker.


Se videoen for mer informativ og interessante opplysninger om det å fryse:

Kjenner du noen som fryser mye? Da må du dele videre denne med dine venner!

LES OGSÅ: Den vakre 20-åringen drar på fest – når faren ser henne igjen, fryser hjertet hans til is!

Relaterte artikler