Annonse

En veterinær forteller: Dette er hva som skjer med kjæledyret ditt de siste minuttene før det avlives!

Av

Aldringen av en hund er overraskende lik som hos menneskene. Etter hvert som hunden blir eldre, går den langsommere, begynner å få grå hår. Sammen med dette er det en betydelig endring i hundens oppførsel og aktivitetsnivå. Det er vanskelig å fortelle om disse atferdsendringene bare skyldes alderdom eller et tegn på en forestående død.

Bilde: Kilde

En gammel hund vil ikke vise noen entusiasme for å gå på lange turer, hoppe rundt og leke. Men en hund som nærmer seg sin ende, kan ligge på samme sted i flere timer. Alternativt kan den sove mesteparten av dagen eller natten. Selv om den forsøker å stå, kan det by på problemer på grunn av mangel på energi.

Om du velger å la ditt kjæledyr få den siste sprøyten så vær sammen med kjæledyret helt til den har forlatt denne jord. Det er ikke alle som klarer det, og heller velger å la veterinæren ta seg av det hele.


Bilde: Kilde

En veterinær, som ønsker å være anonym har gjort seg noen tanker rundt dette, om hva han opplever i slike øyeblikk, dette er hjerteskjærende:

«Når du er eier av et dyr kommer det – omtrent i alle tilfeller – til å dø før deg. Så om du tar med deg dyret ditt til en veterinær for å humant avlive det, så vil jeg at du skal vite noe.

Du har vært midtpunktet for dem HELE DERES LIV!!!! De har kanskje bare vært en liten del i ditt, men all familien de har, er deg. Det er en vanskelig beslutning hver gang og det er vanskelig for oss mennesker å avlive dyrene. Men jeg ber dere om Å IKKE FORLATE DEM.


La dem ikke dø i et rom fullt av fremmede på et sted de ikke liker. Det du må vite som de fleste ikke kjenner til er at DE LETER ETTER DEG NÅR DU GÅR FRA DEM!!!!

De søker blant alle ansiktene i rommet etter ett de elsker. De forstår ikke hvorfor du har gått fra dem når de er syke, redde, gamle eller døende og de behøver trøst.

Ikke vær en feiging fordi du mener det er vanskelig for DEG – tenk på hva de føler når du forlater dem når de er på sitt mest sårbare og mennesker som meg er igjen for å gjøre vårt beste for å trøste dem, gjøre dem mindre redde og forsøke å forklare hvorfor du ikke kunne bli igjen.

Fra en sliten veterinær med et knust hjerte.»

Husk å del videre denne saken med alle dine venner på Facebook!
Slik at alle kan lese hvorfor det er så viktig å være med dyrene sine helt til siste slutt.

LES OGSÅ: Bare 1 av 7 klarer denne –  Finner du den hunden blant alle pandaene?

Forsidebilde: Kilde

 

Relaterte artikler