-13.7 C
Oslo
tirsdag, desember 5, 2023
HjemDyrElefantene Mia og Sita var lenket fast og mishandlet i over 50...

Elefantene Mia og Sita var lenket fast og mishandlet i over 50 år!

- Annonse -

Det er velkjent at elefanter er noen av de mest intelligente dyrene på planeten, og deres unike personligheter og familiære bånd er beundringsverdige. Dessverre er det noen elefanter som ikke får følge sine naturlige instinkter og i stedet blir tvunget til å opptre for mennesker.

De to sirkuselefanter Sita og Mia fra India, er et hjerteskjærende eksempel på dette. De ble utsatt for et liv med overgrep i India og tilbrakte et halvt århundre i fangenskap, lenket til bakken og ute av stand til å bevege seg.
Men takket være den ideelle organisasjonen Wildlife SOS, ble de to elefantene endelig reddet og kunne leve de livene de fortjente etter 50 lange år.
Organisasjonen delte historien om de rørende sirkuselefantene på Facebook, og bildene viser virkelig hvor mye redningen betydde for disse elefantene.

Many of you have messaged us asking us about Sita’s leg.

Both Mia and Sita have very painful feet. For Sita, her…

Publisert av Wildlife SOS Søndag 22. november 2015

- Annonse -

Da Mia og Sita ble oppdaget, var det klart at begge led av flere forskjellige skader, spesielt rundt føttene. De ble fraktet til deres nye hjem, Elephant Conservation and Care Centre i Mathura i India, hvor de fikk veterinærbehandling.

Vel fremme i deres nye hjem, begynte elefantene raskt å finne seg til rette og opplevde en hel rekke forskjellige ‘første’ gang øyeblikk. Sita fikk oppleve et vannbasseng for første gang i sitt liv, til tross for at hun var over 50 år gammel.
Sita ble hardest rammet av årene med mishandling, hun ble så hardt skadet at hun ikke klarte å bøye bena for å legge seg ned og hvile.

I tillegg til et beinbrudd som ikke hadde blitt behandlet, hadde hun fotabscesser, overgrodde tråkkeputer og problemer med nyrene og leveren på grunn av årene med underernæring og dehydrering hun utholdt i fangenskap.

Bilde: Youtube skjermdump
- Annonse -

Mia virket så fornøyd og glad at hun la seg ned og sovnet bare noen minutter etter ankomst til senteret, noe hun antageligvis ikke hadde klart på lenge.
Elefanter trenger daglig hvile, men veldig ofte blir de fratatt denne nødvendigheten når de er lenket på for- og bakbena, slik som Mia og Sita.
Wildlife SOS sa at Sitas tilfelle sannsynligvis var det verste tilfellet av omsorgssvikt den noen gang hadde sett, men i løpet av sin korte tid med veldedighetsorganisasjonen gjorde hun det beste ut av friheten sin.

I et hjerteskjærende Facebook-innlegg kunngjorde Wildlife SOS bare måneder senere at Sita var død som følge av over 50 år med fangenskap og grusomheter, ifølge dailymail.


Se video her:

Del gjerne videre denne sterke og rørende historien med dine venner.
Dyremishandling er virkelig ikke greit, og burde stoppes umiddelbart. 

LES OGSÅ: Dette er Oliver James hjerteskjærende ord etter Jock Zonfrillos død: «Jeg kan ikke tro at..»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -