-1.8 C
Oslo
onsdag, februar 1, 2023
HjemKreative tipsEksperter: Julestjernen har en skjult fare som alle bør vite om -...

Eksperter: Julestjernen har en skjult fare som alle bør vite om – visste du dette?

- Annonse -

Når julen nå står for døren er det mange av oss som dekorerer hjemmene våre med juletrær og blomster, men visste du at den populære julestjernen faktisk forårsaker mer skade enn nytte og kan forårsake hårtap, ifølge ekspert Gökhan Vayni.
Vayni som en ekspert på hårtap og transplantasjon ved Vera Clinic i Tyrkia har beskrevet hvordan plantene er farlige.

Bilde: Wikipedia commons

«Hårtap kan oppstå hvis en person kommer i direkte kontakt med plantens saft. Julestjerner kan raskt avgi en giftig, klissete melkesaft når den kuttes eller skades, eller hvis et blad brytes av. Sevjen ekstrahert fra planten har en hårfjernende effekt. Hvis sevjen blir liggende på noen del av kroppen med hår, inkludert hodebunnen i en lengre periode, kan det forårsake hårtap når den tørkes bort», sier Gökhan Vayni.

Bilde: Pixabay
- Annonse -

Ifølge giftinformasjonen kan blomstens melkesaft føre til symptomer som brekninger, oppkast og diarè.
Flere hudpleieeksperter forklarer at det klebrige stoffet i planten har en lignende effekt som kommersielle håravfallsprodukter.
«Selv om dette neppe vil skje uten langvarig kontakt, er det viktig å vaske hendene grundig for å unngå noen sjanse for midlertidig hårtap», sier Sam Cinkir for hårklinkikken Este Medical Group, ifølge The Mirror.

Julestjernen er en populær juleblomst og ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen, og vi nordmenn pynter til jul med millioner av julestjerner hvert år. Og i de siste par årene har det kommet flere nye spennende fargevarianter som burgunder, rosa, aprikos og kritt hvitt. Julestjernen trives best i en varm stue med mye lys.

Del gjerne videre slik at flere får med seg denne viktige informasjonen. 

- Annonse -

LES OGSÅ: Legene mener moren er for tykk og anbefaler henne å avslutte livet i magen –  alle blir stille da magen åpnes

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -