12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemKreative tipsEkspertene med advarsel om hva du bør unngå på sommerferien! «Ikke ta...

Ekspertene med advarsel om hva du bør unngå på sommerferien! «Ikke ta ut..

- Annonse -

Om noen uker starter fellesferien, og mange nordmenn planlegger utenlandsturer. Imidlertid må man være forberedt på at det i år vil bli langt dyrere enn tidligere.
Årsaken til dette er inflasjon og den historisk svake kronekursen. Selv om dette er utenfor forbrukernes kontroll, finnes det grep man kan ta for å gjøre ferien billigere.
Selv om den svekkede norske kronen gjør sommerferien dyrere, er det fortsatt populære reisemål for nordmenn. Spesielt Hellas og Spania er attraktive, ifølge reiselivskonsernet TUI.

Et godt alternativ som er rimeligere kan være reisemål som Finland og Japan, Kroatia, Tyrkia eller Bulgaria.

Bilde: Pexles
- Annonse -

En av fellene man bør unngå er å ta ut penger på forhånd ifølge forbrukerøkonom Magne Gundersen, som advarer mot å ta ut utenlands valuta i Norge, som da blir dyrere enn å ta ut lokal valuta i destinasjonslandet. Ved ankomst til ferielandet bør man benytte minibanker og unngå vekslingskontorer, som ofte gir en dårlig vekslingskurs.
«Ikke ta ut penger på forhånd. Det er dyrere å ta ut utenlands valuta i Norge, enn å ta ut lokal valuta i landet du skal til», sier Magne Gundersen.

Det er også viktig å være oppmerksom på gebyrer ved kontantuttak, og det anbefales å planlegge så få uttak som mulig.

Bilde: Pexels

Når det gjelder betaling, anbefales det å bruke kort fremfor kontanter. Magne Gundersen påpeker at det aller billigste er å kun bruke kort og betale i lokal valuta. Hvis man betaler i norske kroner, bestemmer restauranten eller butikken vekslingskursen, noe som ofte resulterer i en dårligere kurs, ifølge TV2.

Bilde: Pexels
- Annonse -

Ekspertene er uenige når det gjelder å sikre valutauttak på forhånd på grunn av kronens svingninger. Rentemøter i Norges Bank og andre faktorer kan påvirke kursen, og det er vanskelig å spekulere i hva som vil skje.
Ekspertene oppfordrer alle til å sette opp et feriebudsjett og ikke bruke mer penger enn man kan betale tilbake.


Det er viktig å huske at ferien først og fremst handler om avslapning, opplevelser og kvalitetstid med våre kjære. Uansett hvor vi reiser eller hva vi velger å gjøre i løpet av sommeren, håper jeg at alle får en fantastisk og minnerik tid.
God sommer til der alle!

Del gjerne videre med dine venner slik at alle får med seg dette. 

LES OGSÅ: Nå bryter Bahareh Letnes stillheten – etter at det ble slutt mellom henne og Per Sandberg!

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -