Annonse

Ekspertene frykter det verste: Tragisk oppdagelse langs den franske kysten!

Av

Siden begynnelsen av 2019 har bortimot 600 delfiner blitt skyllet opp på strendene langs Frankrikes atlanterhavskyst.
Ifølge to forskjellige undersøkelser er antallet kadavre funnet i år mellom 400 og 600 – men til og med lavere estimat er høyere enn året før i samme periode.

Bilde: Shepherd Global / Facebook

Delfinene er skyllet opp på strekningen av Atlanterhavskysten, som løper hele veien fra sørlige Bretagne til den spanske grensen. Forskere sier disse tallene er bare toppen av isfjellet når så mange delfiner dør, mange synker bare til bunnen av havet eller blir tatt av sjøen i stedet for å ende opp på strendene.
Flere delfiner hadde store skader, brudd ved halen og finnene, og flere dype kutt fra fiskegarn de har blitt fanget i.

Bilde: Kilde

Dødsfallene kan også true delfinpopulasjonene i årene som kommer, sier forskere.
«Delfiner er en sensitiv art som bruker tid på å reprodusere sine avkom. Når nedgangen i antallet deres endelig blir synlig, vil det være for sent,» sa en av de maritime ekspertene og talspersonene for Sea Shepard Global om den fryktelige som kan komme til å skje.

I følge den engelske avisen The Independent så er det bare 1/4 av alle delfiner som dør av fiskeindustrien utenfor den franske kysten.

Sea Shepard Global mener at fisketrålerne tar livet av over 10 tusen delfiner årlig. Delfinene setter seg fast i garnet og drukner og lider en grusom død. Delfinene blir fanget i de store nettene som brukes til å fange fisk som kolmule og havabbor, som delfinene liker å spise. Noen av disse garnene er faste i sjøbunnen, og når delfiner blir sittende fast i dem, kan de ikke komme opp for å få luft å puste og de kveles.


Se videoen fra Sea Shepard om delfinenes skjebne her:

Dette er virkelig tragisk for delfinene! Del gjerne videre med dine venner!

Relaterte artikler