12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemDyrEkspertene avslører hemmelig triks - slik kan du enkelt bli kvitt maur...

Ekspertene avslører hemmelig triks – slik kan du enkelt bli kvitt maur på kjøkkenet!

- Annonse -

Våren er en tid da temperaturen stiger, og det er mer aktivitet blant insekter generelt. Sukkermaur, er spesielt tiltrukket av matvarer som inneholder sukker og karbohydrater.
Etter den kalde vinteren blir de aktive igjen og søker etter matkilder og ressurser for å bygge nye kolonier og opprettholde eksisterende.

Sukkermaur er tiltrukket av matvarer som inneholder sukker, mel, honning, søtsaker og annen søt mat. Når de oppdager en tilgjengelig matkilde, følger de duften og sporer den til kjøkkenet. Dette kan være alt fra åpen mat i skap eller på benken til søl og rester som tiltrekker dem.

- Annonse -

I tillegg til mat, trenger maur også vann for å overleve. Med økende temperaturer og tørke, kan sukkermaur søke etter fuktige områder på kjøkkenet, for eksempel vasken eller en lekkende kran.

Bilde: Pexels

Det finnes også en rekke plantevernmidler tilgjengelig på markedet som kan hjelpe, men ofte er disse produktene fylt med giftige kjemikalier som kan ha negativ innvirkning på kjæledyrene dine, hagen din og til og med din egen helse.

Heldigvis finnes det andre alternativer til kjemikaliebaserte produkter som fjerner maurene uten negativ innvirkning på helsen og miljøet, ifølge stegforhalsa.
Hvitløk

- Annonse -

Kombinasjonen av lukten av svovel og fersk hvitløk er veldig irriterende for maur.
– Legg flere fedd hvitløk i en kjele med vann i minst 24 timer.
– Etter det lar du hvitløken småkoke i 15 minutter.
– Hell væsken i en sprayflaske og påfør rikelig der det er nødvendig.

Bilde: Pexels

Gjær
Gjær er både plagsomt og fristende for maurene. De blir tiltrukket av gjær på grunn av lukten, men når de spiser den, fører det til deres død.
– Bland 100 gram tørrgjær med 1 liter vann og 100 gram sukker.
– Legg denne blandingen i små pakker og fordel dem i hagen eller områder av huset som er invadert av maur.
Sitronsaft og vann

Sitroners syrlighet og bitterhet er ubehagelig for maur og får dem til å holde seg unna. Denne effekten varer imidlertid bare en begrenset tid, og blandingen må påføres daglig for å oppnå ønskede resultater.
– Press saften fra en sitron og bland med 200 ml vann. Hell blandingen over i en sprayflaske.
– Påfør blandingen der du ser maurene, og spesielt i reiret eller stabelen deres.

Bilde: Pexels

Det er viktig å merke seg at sukkermaur er små og kan komme seg inn gjennom svært små åpninger og sprekker. Selv om de er vanlige i kjøkkenområdet, kan de også finnes andre steder i hjemmet, som på badet eller i kjelleren.
For å forhindre sukkermaur fra å komme inn på kjøkkenet om våren, er det viktig å opprettholde god hygiene, oppbevare maten riktig, tette eventuelle inngangspunkter og fjerne potensielle vannkilder.


Se video for flere tips her:

LES OGSÅ: Ekspertene anbefaler: De over 40 år bør IKKE jobbe mer enn 3 dager i uken

Del gjerne videre disse smarte tipsene med dine venner. 

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -