Annonse

Eksperten anbefaler: For å unngå smitte – må du ALLTID tenke på dette når du vasker hjemme!

Av

Etter hvert som Coronavirus-pandemien sprer seg over hele verden, er det et godt tidspunkt å forstå hvordan rengjøring kan bidra til å forhindre spredning av sykdom og hva du kan gjøre for å redusere risikoen for infeksjon i hjemmet ditt.
Coronavirus overføres hovedsakelig fra person til person via små dråper spytt eller andre kroppslige væsker som befinner seg i luften etter en hoste eller nys.

Pexels

De aller fleste som blir smittet av Coronaviruset og sykdommen Covid-19 vil ifølge Folkehelseinstituttet få luftveisinfeksjoner, en mild sykdom som vil gå over av seg selv.
Forurensede gjenstander og overflater kan også være viktig i smitteoverføringen. Det er ikke helt klart hvilken rolle de spiller for å overføre det Coronavirus, men de spiller en viktig rolle for beslektede virus som SARS og MERS.
Viruset kan overføres hvis en person berører et infisert sted og deretter berører nesen, munnen eller ansiktet.
God rengjøring av hjemmet kan redusere forurensning på overflater og bidra til å redusere risikoen for ytterligere overføring av Coronavirus.

Pixabay

Det er nyttig å skille mellom rengjøring og desinfeksjon. Rengjøring betyr å fjerne organisk materiale som bakterier og smuss fra overflatene fysisk. Desinfeksjon betyr bruk av kjemikalier for å drepe bakterier på overflater.
Rengjøring er veldig viktig, fordi organisk materiale kan hemme eller redusere desinfeksjonsmiddelets evne til å drepe bakterier.


Man vet ikke helt sikkert om hvor lenge Coronaviruset vil overleve på overflater, men den kan overleve noen timer – potensielt opptil flere dager. Hvor lenge den overlever kan avhenger av temperatur, fuktighet og hva overflaten er laget av.
I følge vaskeekspert Marlène Eriksson kan du aldri gjøre hjemmet ditt helt bakteriefritt, men det å vaske over overflater som man berører hver dag flere ganger om dagen, er absolutt en nødvendighet for å forhindre smitte.
Spesielt dørhåndtak og lysbrytere er veldig utsatt så disse bør vaskes hver dag. Det anbefales og ha dører i hjemmet åpne og lyset på slik at man unngår å berøre utsatte steder.

«Til de som har barn, tenk på lekene. Og tenk også på at når vennene kommer hjem, at man hjelper de små med å vaske hendene og at de gjør det i 30 sekunder. At man hjelper de litt, sier vaskeeksperten Marléne Eriksson i TV4 Nyhetsmorgon.

I disse Corona tider er det viktigste at vi alle følger myndighetenes råd og påbud. Dette er meget viktig for å få kontroll på viruset og for å redusere smittefaren!


Del gjerne videre slik at alle dine venner blir oppmerksomme på dette! 

LES OGSÅ: Hvis du ikke får tak i håndsprit i butikkene –  Kan du lage din egen med bare 3 ingredienser!


Forsidebilde: TV4 skjermdump

Relaterte artikler