Annonse

Dronning Sonja snakker ut om den voldsomme sorgen! Dette gjorde et sterkt inntrykk på henne!

Av

I anledning av parets gullbryllupsdag besøkte NRK dronning Sonjas barndomshjem, som hun flyttet fra for 50 år siden.
Dronning Sonja elsker å være tilbake i barndomshjemmet, men det er ikke alle minnene fra de yngre dagene som fyller henne med glede.

Nøyaktig 50 år etter at Dronningen flyttet ut av sitt barndomshjem i Tuengen allé 1b i Oslo, kunne hun gjenåpne sitt eget barndomshjem på Maihaugen. Kongen, Kronprinsparet og Prinsesse Märtha Louise var også til stede. Barndomshjemmet i Tuengen allé på Vindern i Oslo er nå en del av boligfeltet på Maihaugen på Lillehammer. Funkisvillaen var ett av få steder hvor daværende Kronprins Harald og Sonja Haraldsen kunne møtes, i de lange årene fram til giftemålet endelig kunne finne sted. 📸Det kongelige hoff og NTB-scanpix #kongehuset #kongharald #kongen #dronningsonja #dronningen #kronprinshaakon #kronprinsen #kronprinsessemettemarit #kronprinsessen #prinsessemärthalouise #maihaugen #lillehammer #tuengenallé

Et innlegg delt av Det Norske Kongehus (@detnorskekongehus)

Hun hadde en bror, Karl Herman Haraldsen(7) som omkom i en tragisk ulykke, året før hun kom til verden. Broren var ute på seiltur med sin far da båten plutselig eksploderte, kroppen ble aldri funnet.

Bilde: Kilde

Dronning Sonja kaller dette for en «voldelig tragedie», og det er første gang hun setter ord på sorgen som rammet familien i de følgende årene.
Hun forteller også at familien ikke snakket om dette, og at det var en voldsom sorg i hjemmet.

«På den tiden snakket man ikke om slike helt nære ting. Men jeg husker en gang da jeg var liten, og mor leste «Lille Lord Fauntleroy». Det er jo en trist historie, og da begynte både hun og jeg å gråte.
Da tror jeg nok at mye av dette kom opp i henne igjen, sa hun i programmet som ble sendt på NRK.

Vi er heldige som har ei så flott dronning, som også kan snakke om vonde minner og dele dette med folket.
Dette minner oss på at vi alle kan oppleve tøffe tider i livet.


Del videre om du syns vi har en flott dronning i Norge. 

LES OGSÅ: Avsløring: Dette er kongens spesielle gave til dronningen på deres gullbryllups dag!


Forsidebilde: Youtube skjermbilde ( bildet har ingenting med saken å gjøre)

Relaterte artikler