Annonse

Drikker du vann fra vasken hjemme? Det burde du slutte med – Les hvorfor her!

Av

Ikke drikk vann direkte fra springen i varmen! Det inneholder ikke det du trenger!
Nå er sommeren og varmen her, og er det varmt så vil du sannsynlig føle deg tørst. Det betyr at kroppen trenger mer vann for å håndtere varmen.

Bilde: Kilde

Kroppen fungerer best innenfor et bestemt temperaturområde, og når du blir for varm må den avkjøles. Blodårene utvider seg for å øke blodstrømmen til huden.
Dette gjør at overflødig varme stråler bort fra kroppen og da begynner du også å svette. Fordamping av svetten avkjøler huden, noe som igjen bidrar til å avkjøle hele kroppen. Problemet er at overdreven svetting kan føre til dehydrering.

Bilde: Kilde

Det er viktig å få i seg væske, men stikk i strid med det man skulle tro, advarer den danske legen, Michael Hansen-Nord om det å drikke kun vann fra springen
«Det skal ikke være vann fra springen, men saft, juice, eller vann med kullsyre. Vann fra springen er ikke en god idé, for det er ikke nok salt i vanlig vann fra springen og det gjør at innholdet av salt i kroppen din går ned, og det kan man også død av», sier Hansen-Nord til Bt.dk

Pixabay

Denne advarselen kommer i forbindelse at flere pasienter har kommet til akuttmottaket i Odense med væskemangel, noe som kan få dødelig utgang.
På varme dager anbefales det å drikke mellom 2 og 2,5 liter væske om dagen, dette for at du ikke skal bli dehydrert.
Hansen-Nord anbefaler å drikke te og kaffe når det er varmt.

LES OGSÅ: Gutten hadde høy feber og ville ikke stoppe å gråte – da oppdaget mammaen legens dødelige feil! Nå vil hun advare alle!


Del videre for å advare dine venner om dette også, slik at flere blir informert.


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler