Annonse

Disse forsikringene trenger en student!

Av

Hvilke forsikringer trenger studenter?
Mange vet ikke om barna sine er dekket av foreldrenes reise- og innboforsikring når de studerer – og den viktigste dekningen de fleste glemmer.

LES OGSÅ: Tenkt deg godt om før du bytter forsikring – Dette er hva selskapene ikke forteller deg!


Pixabay

La oss starte med det positive. Dersom barna bor på hybel eller i bokollektiv mens de studerer, men har folkeregistrert adresse hjemme hos mor og far, trenger de ikke egen innboforsikring. Dette gjelder uansett alder. Foreldrenes forsikring dekker også ansvar der, som eksempelvis hvis kjøleskapet i hybelleiligheten går lekk og forårsaker skader på den fysiske adressen. Foreldrenes reiseforsikring dekker også barna inntil de er 20 år.

Pixabay

En student over 20 år bør ha egen reiseforsikring. Den dekker dem fra de går ut døra til de kommer hjem. Da er telefon, pc og lommebok dekket, i tillegg til behandlingsrelaterte utgifter på reise.

Den kanskje viktigste forsikringen for en student, er den færrest har. Og det er uføredekning. Foreldre hjelper ofte til med penger til studier, fordi de vil at barna skal ha en fremtid. Men de bruker sjelden penger på å sikre barna mot en situasjon der de ikke kan jobbe, og føler kanskje at forsørgeransvaret er over når barna er myndige – selv om de ikke har jobb.

Pixabay

Samtidig er de færreste studenter modne nok til å vurdere denne risikoen selv, og er ikke i stand til å prioritere penger til det. Og til sist må forsikringen tegnes i navnet til den som omfattes, men fakturaen kan sendes dit man bestemmer.

En student i dag bruker som regel 4 år på å gjennomføre et bachelor-studium, og mange studerer både 6 og 7 år etter videregående før de får fast inntekt. Dette er de viktigste årene å ha en uføredekning, fordi uførhet i ung alder får størst konsekvenser.

Pixabay

Finn enkelt ut hva det koster – og hva det faktisk dekker, hos flere forsikringsselskap. Det kan være rimeligere enn du tror. Sjekk dette og få en sammenligning fra selskapene på dine øvrige forsikringer GRATIS hos Safedeal.no

LES OGSÅ: Skal du ut å reise på ferie eller langweekend? Da må du ikke gå i denne forsikringsfella!


Forsidebilder: Pixabay

Relaterte artikler