Annonse

Dette skjer med kroppen din om du spiser selleri hver dag! Du vil bli overrasket!

Av

Selleri er en grønnsak som er en rik kilde til antioksidanter, fenolsyrer, vitamin C, flavonoider og mer. Alle bidrar til å beskytte kroppen mot oksidasjon som kan være skadelig for organer, celler og blodårer.
Den har også en stor mengde vitaminer og mineraler, spesielt vitamin K, A, kalium. Den er rik på kostfiber selv om selleri består mest av vann, hele 95 prosent vann. Selleri inneholder også små mengder kalsium, vitamin B6, fosfor og magnesium; ja, alt som kroppen trenger for å holde deg frisk.

Bilde: Kilde

Selleri har lite kalorier, ca. 10-15 kalorier i en stengel. Så det å spise selleri hver dag vil hjelpe deg med å gå ned i vekt.
Kombiner dette med riktig mosjon og ernæring så vil selleri hjelpe deg i prosessen.
Selleri er også ideell som snacks og det hjelper fordøyelsen din, selleri inneholder store mengder fiber.
Studier har vist at bare å spise to stilker med selleri hver dag kan redusere det dårlige kolesterolet.

Bilde: Kilde

Siden fiber innholdet er høyt vil du føle deg mer mett om du kombinerer selleri med mat som inneholder mye fett (sunt fett som avokado) og protein.
En stor stilk med selleri vil tilfredsstille 10% av ditt daglige behov for A-vitamin som er en nøkkel komponent som bidrar til å vedlikeholde huden og holde den ung.
Seller reduserer sjansene for å utvikle kreft. Den inneholder en flavonoid som heter luteolin, som forskerne mener å ha egenskaper som kan hjelpe kroppen til å forhindre kreft.
Så om du spiser litt selleri hver dag vil det bare gjøre godt for kroppen!

Del videre med dine venner og familie, slik at flere kan lære om fordelene ved å spise selleri!

LES OGSÅ: Det skjer mye med kroppen din når du spiser rødbeter! Den reparerer kroppen din på følgende måter!Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler