Annonse

Dette skjer med kroppen din om du drikker vann på tom mage!

Av

Kroppen består 70% av vann, så det er viktig å holde det friskt og fylle opp for å holde kroppen i orden. Når kroppens vannbehov ikke er oppfylt, har det en rekke negativ og langsiktige helsekonsekvenser.

Langvarig dehydrering kan føre til revmatoid leddgikt, migrene, angina, kolitt, dyspepsi, hypertensjon, fedme, hemorroider, brystkreft, lungetuberkulose, nyrestein, bihulebetennelse og livmorkreft!

Bilde: Kilde

Hjelp kroppen din ved å drikke vann etter å ha våknet om morgenen, og hold kroppen hydrert gjennom dagen.

Her er fordelene ved å drikke vann på tom mage:

1. Forbedrer stoffskiftet


Å drikke vann på tom mage kan øke stoffskiftet med minst 24%. Det er veldig viktig for de menneskene som er på en streng diett. En økt metabolsk hastighet betyr et forbedret fordøyelsessystem. Du vil kunne følge din diettrutine lettere hvis du fordøyer raskere. Å drikke vann umiddelbart etter oppvåkning renser tykktarmen, noe som gjør det lettere å absorbere næringsstoffer.

 

2. Vektnedgang

Når du drikker vann om morgenen på tom mage, vil du slippe ut alle giftstoffer, og det vil forbedre fordøyelsessystemet. Du vil føle deg mindre sulten, appetitten vil bli redusert. Dette vil forhindre vektøkning forårsaket av overspising.

Bilde: Kilde

3. Lindrer halsbrann og fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er forårsaket av økt surhet i magen. Du lider av halsbrann når syren reflukser i spiserøret. Når du drikker vann på tom mage, endres syren og fortynnes, og løser problemet. Også dette gir en start for magen din for den kommende frokosten.

 

4. Forbedrer huden

Dehydrering forårsaker for tidlig rynker og dype porer i huden. I en studie fant de ut at å drikke 500 ml vann på tom mage øker blodgjennomstrømningen i huden og gjør huden friskere. Å drikke mer vann gjennom dagen betyr at kroppen din frigjør toksiner, noe som vil gjøre huden din mer strålende.

Bilde:

5. Forhindrer nyrestein og blæreinfeksjoner

Å drikke vann umiddelbart etter oppvåkning er viktig for å forhindre nyrestein og blæreinfeksjoner. Det er et faktum at det å drikke vann på tom mage fortynner syrer som fører til stein i nyre. Jo mer vann du drikker, jo mer vil du bli beskyttet mot ulike typer blæreinfeksjoner forårsaket av toksiner.

 

5. Styrker immunforsvaret

Å drikke vann på tom mage hjelper til med å skylle og balansere lymfesystemet, noe som fører til økt immunitet. Et sterkt immunsystem vil holde deg unna ulike sykdommer og forhindrer at du blir syk så ofte.

Som du ser, er det en rekke fordeler med å drikke vann umiddelbart etter å ha våknet opp. Det er uten tvil den enkleste måten å gjøre en positiv forandring i din livsstil uten å bruke penger.


Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler