Annonse

Dette ser kanskje ut som en helt vanlig katt som leker – Men når den snur seg ser man at det er noe helt spesielt med den!

Av

Kan blinde katter ha et normalt liv? Ja! Svaret er absolutt ja.
Hjernen kobler seg opp igjen for å øke de gjenværende sansene, og spesielt hvis de blir født blinde, kan de til og med lure deg til å tro at de ikke ser dårlig.
Om du skulle møte på en blind kattunge, vil du snart innse at den kan være leken, morsom og lykkelig som enhver annen frisk katt.

En blind katt kan ha et fantastisk, lykkelig liv. Det er slett ikke uvanlig at kjæledyr, spesielt eldre, lider av synstap.

Youtube

Øyesykdommer kan påvirke synet på kjæledyr i alle aldre, men er mer vanlig hos eldre dyr. Katarakter gjør den klare linsen til øyet uklar og ugjennomsiktig og resulterer til slutt i blindhet.
Om katten din blir blind, vil katten bare stole på luktesansen og hørselen. I mange tilfeller er synstapet gradvis, og kjæledyr kan tilpasse seg så bra at eierne blir overrasket over å oppdage at deres aldrende katt er blitt blind.
Akkurat som katten du ser i videoen under, den er blind, men den klarer seg godt og henter gjerne «ballen» om du kaster den. Og det ser ikke ut som det er et problem å finne den!


Youtube

Er du bekymret for at katten er i ferd med å utvikle blindhet, eller har spørsmål om kattens syn, er det best å ta den med til veterinæren. Heldigvis kan noen tilstander som forårsaker synstap hos katter behandles svært effektivt, og ytterligere synstap kan hindres ifølge purina.

Se video her:

Del gjerne videre denne herlige filmen med dine venner! Det er godt den kan ha et fint liv selv om den er blind. 

LES OGSÅ: Hjernetrim: Klarer du å finne hunden som skjuler seg i bildet?


Relaterte artikler