-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemNyheterKjendisDette er Tore Strømsøys egne ord om private-chat meldinger: «Jeg har..»

Dette er Tore Strømsøys egne ord om private-chat meldinger: «Jeg har..»

- Annonse -

NRKs dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt», som følger Jan-Egil Granfoss’ forsøk på å returnere til Norge med sin familie fra Filippinene, har ført til en del kontrovers. Dokumentarserien vekket empati blant nordmenn, og førte til en innsamlingsaksjon for å hjelpe Granfoss hjem. Men en avsløring om at Granfoss i 1991 ble dømt for utuktig handling og utuktig omgang med barn har skapt oppstyr.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tore strømøy (@torestromoy)

- Annonse -

Marius Lillelien, direktør for distriktsdivisjon i NRK, forklarte at beslutningen om å utelate Granfoss’ sedelighetsdom fra serien var etisk motivert, tatt av hensyn til de fornærmede og Granfoss’ familie, og fordi dommen ikke ble sett på som direkte relevant for seriens innhold, skriver Se og Hør.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tore strømøy (@torestromoy)

Tore Strømøy, kjent for sin rolle i serien, har vært i sentrum av kontroversen på grunn av private meldinger som lekket ut. I disse meldingene skriver han om Granfoss’ sedelighetsdom, hvor han blant annet beskriver Granfoss som «beskyldt for å ha berørt noen unger under lek» og «at han ikke var farlig for ungene på noen måte», skriver bladet.

- Annonse -

Strømøy har uttrykt anger for hvordan han formulerte seg, og sier: «Jeg skriver vel at dette skjedde under lek, og mente at dette skal ha skjedd når unger kom til Bamsegutt for å leke. Jeg har ingen grunn til å tvile på barna og innholdet i saken. Den tar jeg på alvor. Om det ser ut som noe annet beklager jeg det.» Han la også til: «Mine korte meldinger var ikke ment for offentlig publisering. Hadde jeg visst det, hadde jeg selvsagt ikke formulert meg så teit»​​.

Da NRK fikk spørsmål om hvorfor de ikke valgte og ta med dette i serien, sa Marius Lillelien, direktør for distriktsdivisjonen følgende til Dagbladet: 


– Det var rett og slett fordi vi mente det var etisk riktig å gjøre, både av hensyn til de fornærmede i saken den gang og av hensyn til familien til Granfoss. I tillegg mente vi at dommen ikke var direkte relevant for denne serien. I etterpåklokskapens navn ser vi imidlertid at dette var feil vurdering, og velger derfor å gjøre endringer. 

Denne hendelsen har satt søkelyset på både etiske beslutninger i dokumentarproduksjon og den sensitive naturen av personlige meldinger i offentligheten. Vi håper NRK lærte av denne hendelsen til fremtidige produksjoner. Det er uansett trist at dette endte slik for alle parter. 

LES OGSÅ: De trodde 8-åringen bare hadde tannverk – nå er han død!

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -