Annonse

Dette er Kong Harald sine egne ord etter sykdomsperioden!

Av

Etter at Ari Behn tok sitt eget liv, 25. desember 2019, har det vært en tung periode og stor påkjenning for kongefamilien. Ari Behn ble bisatt i Oslo domkirke 3. januar 2020.

8. januar ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet, han ble sykemeldt i 2 uker.
Kongen ble utskrevet fra sykehuset 15. januar, og 23. januar var kongen friskmeldt og klar for nye oppdrag.
I helgen var Kongen tilstede under NM på ski på Konnerud i Drammen.

Tirsdag 4. februar delte Hans Majestet Kongen ut prisen, Nasjonalforeningen for folkehelsens Hjerteforskningspris 2020, til årets vinnere av Demensforskning, Anders Fjell og Kristine Walhovd og vinner av Hjerteforskningsprisen gikk til Ulrik Wisløff.


 

Se dette innlegget på Instagram

 

– Jeg ønsker alle her hjemme og nordmenn ute et Godt nytt år! Kong Harald startet sin tale i kveld med å snakke om tapet av Ari Behn og hvordan folks medfølelse og tente lys har varmet i en vanskelig tid. Tillit, felles framtid var andre viktige tema i Kongens tale: «Hva tjener oss mennesker og vår felles fremtid best? Dette berører og opptar oss alle. Vi har ulike svar og kan være dypt uenige. Men vi må bare fortsette å søke sammen om de store spørsmålene. Rundt kjøkkenbordene. På lunsjrommene. I skoletimene. I politikken. På internasjonale arenaer. For bare sammen kan vi løse dem. Vi må leve med at vi er forskjellige. Vi må tåle ubehagelig kunnskap. Vi må klare å se utover vår egen lille teig. Vi må tørre å innse at vårt verdensbilde kanskje ikke er det eneste rette. Og vi må finne oss i å bli utfordret – ja til og med såret. Slik er det å leve sammen – både i små og store felleskap.» Hele Kongens tale er tilgjengelig på Kongehuset.no. Foto: Terje Bendiksby @ntb_scanpix #kongehuset #kongharald #nyttårstale #kongensnyttårstale

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Prisutdelingen fant sted på Det Norske Teater i Oslo, og i den anledning ble han spurt av TV2 om hvordan Kongen hadde det nå: «Den kommer seg», sa Kongen og smilte!

La oss sende mange varme ord og klemme til Kongen vår.

LES OGSÅ: Et ungt par reiste på en romantiske vinterferie til Alpene. Der skulle de bo en gammeldags tømmer hytteForsidebilde:
Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Relaterte artikler