10.7 C
Oslo
fredag, juni 2, 2023
HjemNyheterDette er grunnen til at Heidi Weng forlater det norske landslaget: «Det...

Dette er grunnen til at Heidi Weng forlater det norske landslaget: «Det er…»

- Annonse -

Heidi Weng reiser hjem fra ski-VM i Planica uten å ha gått noen konkurranser. Den norske langrennsstjernen har hatt en tøff periode, med både sykdom og skade, som har påvirket hennes form og mulighet til å delta i mesterskapet.

Weng har en imponerende karriere bak seg, med fem VM-gull og to seiere i Tour de Ski. Men den siste tiden har vært utfordrende for Ytre Enebakk-jenta. I fjor måtte hun stå over OL på grunn av corona-pandemien og isolere seg. Selv om hun kom seg igjen, var hun uheldig og falt på isen i mars, noe som resulterte i en hjernerystelse.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av H e i d i W e n g (@heidiweng91)

- Annonse -

Denne skaden gjorde at hun måtte stå over nok et mesterskap, nemlig NM i Harstad. Siden fallet har hun slitt med mye hodepine og vært lite sosial. Weng var tilbake i trening og var påmeldt til flere øvelser under ski-VM i Planica, inkludert lørdagens 15 km med skibytte. Hun var også en sterk kandidat til 10-kilometeren, stafetten og tremilen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av H e i d i W e n g (@heidiweng91)

- Annonse -

Likevel valgte landslagstrener Sjur Ole Svarstad å ta henne ut av konkurransen etter at Weng følte at formen ikke var god nok.

– Det er en riktig avgjørelse av Heidi, i samråd med trener- og helseteam, å reise hjem nå når hun opplever at det ikke fungerer som ønsket, sier Svarstad til VG.

Weng delte også sin beskjed i en pressemelding og uttrykte skuffelse over situasjonen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av H e i d i W e n g (@heidiweng91)

– Jeg hadde gledet meg til VM, men jeg kjenner det ikke fungerer slik det skal, så jeg reiser hjem og ønsker alle jentene og gutta lykke til, sier Weng.


Hennes avgjørelse om å trekke seg fra konkurransene i ski-VM er forståelig, og det er viktig å huske på at helsen alltid må være førsteprioritet for idrettsutøvere. Wengs fans håper hun vil bli frisk og tilbake i form for fremtidige utfordringer i hennes karriere.

La oss sende henne mange varme klemmer og ønske henne riktig god bedring. 

LES OGSÅ: Anita Hegerland deler hjerteskjærende ord – etter det triste dødsfallet: «vår kjære…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -