Annonse

Dette er grunnen til at flere av «Sommerhytta» deltagerne raser etter finalen!

Av

Programmet Sommerhytta som har blitt sendt på TV2, har vært veldig populært med mange seere.
Og torsdag denne uken så ble vinnerne kåret, der det var et heldig par som stakk av med en helt ny hytte. Det spesielle med disse hyttene, er at de er bygget av deltagerne selv. I følge en megler som var en av dommerne, mente han at verdien på en slik hytte i markedet ville ligget på ca 3,5 millioner. Vinnerne som stakk av med seieren var ekteparet Knut Ivar Pelerud og Kjartan Haugen.

Programmet varte i 10 uker og ble ledet av Guri Solberg. Hun fikk god hjelp av noen flinke eksperter innenfor hvert sitt fagfelt. Lars Fossum, Aina Sollie Steen og Finn Schjøll.

Det var ikke alle deltagerne som ble glad for at ekteparet vant hele konkurransen.
Det var totalt 8 deltagere med i konkurransen, men der de konkurrerte som par.


De 6 andre deltagerne som ikke vant hytte, har sagt sin mening til TV2 og selskapet Strix som produserte programmet. VG melder om at de andre deltagerne mener det har pågått skitten spill. I etterkant av programmet har det vært mange møter med de involverte, og en av deltagerne Miriam Ruud har fortalt til VG at det blir veldig uprofesjonelt. Hun at hele situasjonen som har oppstått har blitt behandlet på en veldig dårlig måte.

Det har kommet frem i ettertid skriver VG at deltagerne som vant faktisk har brukt mer penger i konkurransen enn de hadde lov til, og at dette er mest sannsynlig en stor årsak til at de hadde større sjanse til å vinne Sommerhytta.

Det skal visst også ha vært sterke koblinger til vinnerne og noen av ekspertene som var med i programmet, der de kjente hverandre fra før. 3 måneder før de skulle spille inn programmet, så hadde Aina Sollie Steen en interiørjobb som ble omtalt i et interiørmagasin hjemme hos vinnerparet. Noe som naturlig nok gjorde at de kjente hverandre litt fra før. For ca 10 år siden så var Finn Schjøll på en middag med Kjartan, som er en av vinnerne.


Jarle Nakken som er programdirektør for kanalen har fortalt følgende til VG:

Alle påstander som har kommet i etterkant av programmet, har blitt avvist av produksjonsselskapet, TV2 og av samtlige eksperter som var med. Han forteller at de har håndtert dette på en meget profesjonell måte i etterkant, og har konstruktivt for kanalen. Alle som har deltatt i programmet har gitt uttrykk for at de har hatt det fint under innspilling. Jarle har også sagt at det er ingen som har noe å vinne på at det er et spesielt par som skal vinne «Sommerhytta». Nå som alt dette har oppstått i etterkant av sesongens program, har kanalen valgt å ta med seg en tredjepart før innspilling av neste sesong. Dette er for å kanskje unngå slike situasjoner i fremtiden, men de ønsker å ha med seg en controller som ikke er involvert i konkurransen på noen som helst måte.

TV2 har utrolig lang fartstid med å lage slike programmer. Og de velger og ta til seg kritikken og gjøre dette bedre i fremtiden. Slik at det aldri vil oppstå slike påstander eller andre former for urettmessige forhold i TV konkurranser for fremtidige programmer. Det er trist at ikke alle føler det samme etter at vinnerne ble kåret.

Men vi er glad for at alle parter har møttes i etterkant for å bli hørt og sett, og at de kanskje nå har kommet til en enighet med alle parter. Det var uansett et flott og spennende program, og vi gleder oss allerede til neste sesong. Skal du se på neste program også? Gjerne skriv noen ord om hva du syns om dette flotte programmet.

LES OGSÅ: Denne husbåten har alt du måtte tenke deg! Her har du en flytende hytte – Bare vent til du ser innsiden!

Forsidebilde: Instagram skjerdump / designpappa

Relaterte artikler