Annonse

Dette er grunnen til at du alltid burde ha aluminiumsfolie rundt bilnøklene dine!

Av

Mange nyere biler har en komfortfunksjon som innebærer at nøkkelen ikke behøver å stå i låsen. Med bare et lite klikk på nøkkelen kobles sentrallåsen inn.

Nå har biltyvene oppdaget et sikkerhetshull i nøkkelen. De klarer å fange opp og forsterke radiosignalene fra nøkkelen.
Det finnes en databrikke i nøkkelen som har en unik kode for bilens sikkerhetssystem.
I bilen finnes det en annen chip med samme type teknikk og koder, og når kodene matcher forstår bilen at døren skal åpnes.

Bilde: Kilde

Så det biltyvene gjør er at de sonderer terrenget i boligområder med nyere biler. Og med en sender fanger de opp signalet fra bilnøkkelen som ligger inne i huset ditt, så er det bare å låse opp bilen, starte og kjøre ifølge vibilagare


Bilde: Facebook / Meggie Ho

Er bilen først startet så trenger man ikke nøkkel, så da gjenstår det for tyvene og fortest komme seg avgårde, helst ut av landet, demontere bilen og kode den inn med nye nøkler.
Det du kan gjøre for å forhindre dette, er å legge nøkkelen i aluminiumsfolie for da vil ikke radiobølgene kunne gå gjennom folien, eller legg nøkkelen i en metallboks

Husk at du må legge folien tett rundt nøkkelen for å unngå at signalene slipper ut.
Se video her:

Dette er faktisk en metode som er veldig økende, så det gjelder å ta sine forhåndsregler. 
Det er synd at man ikke kan la andres ting være i fred! Nå syns jeg vi skal dele dette tipset videre, slik at de som ønsker kan bruke dette knepet.


LES OGSÅ: Politiet advarer: Med denne nye skrekkmetoden får tyvene tak i bilnøklene dine!

Relaterte artikler