Annonse

Dette er grunnen for at du skal tegne hvite striper på vinduene dine – Årsaken vil overraske deg!

Av

Hvordan kan vi hindre fugler i å fly inn i vinduene våre? Og hvorfor kolliderer fugler med vinduer, og hvordan kan vi hjelpe på best mulig måte?
Ingenting er mer hjerteskjærende enn å høre et forferdelig smell i vinduet, og man løper for å finne et støvete, fugleformet avtrykk på vinduet ditt.
Noen ganger er fuglen bare lamslått, og klarer etter hvert å fly avgårde, men noen ganger blir den helt slått ut og faller død om.

Pixabay

Du lurer kanskje på hvordan det er mulig at fugler ikke kan se vinduer. Det er ikke fordi de har dårlig syn – tvert imot. Fuglens øyne er på sidene av hodet, noe som gir dem ekstremt vidvinkelsyn – noen ganger en helt 360 ° visning, noe som er svært nyttig i spotting av rovdyr, rivaler eller potensielle kamerater. Dette betyr imidlertid at et relativt lite område av visjonen er dekket av begge øynene, noe som gjør det vanskelig å fokusere på scenen rett foran dem.

Youtube

På grunn av dette kan de se utsikten på motsatt side av vinduet og tror de kan fly rett gjennom. Eller de kan se nærliggende trær reflektert i glasset, og forveksle det for et helt nytt område å utforske.
I dag finnes det glass over alt, men fuglene har utviklet seg i årtusener i en verden uten glass, og det er bare i de siste århundrene med veksten av menneskelig teknologi og utvidelse av at det har blitt et problem, ifølge Spring Alive.
Det finnes en enkel løsning om du ønsker å gi fuglene bedre forutsetninger for å kunne klare seg mot å havne rett i en glass rute.

Helt enkelt så tar du en tusj, som man kan vaske bort senere, og trekker streker i vinduet for å markere at er det en sperre slik at fuglene observerer det!
Se video her:

Del gjerne videre dette smarte tipset med dine venner! 


LES OGSÅ: Han finner en fugl som har frosset fast i et rør! Måten han hjelper fuglen på får millioner til å juble!


Relaterte artikler