4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemKreative tipsDette er grunnen for at du aldri bør så tomatfrø fra butikken!

Dette er grunnen for at du aldri bør så tomatfrø fra butikken!

- Annonse -

Tomatplanter er et utmerket valg for både leiligheter og hus, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Disse hardføre plantene gir ikke bare en fantastisk kilde til ferske og sunne tomater, men de kan også bidra til å forbedre inneluften og skape en avslappende atmosfære i hjemmet.

Selv om tomatplanter krever litt mer oppmerksomhet og omsorg enn noen andre innendørs planter, er de likevel et flott alternativ for de som ønsker å ha et sunt alternativ i hjemmet.
Mange gjør imidlertid den feilen å bruke frø fra butikktomater når de vil dyrke sine egne, noe tomatekspert Johanna Giljam fraråder.

- Annonse -

«Jeg ville ikke tatt frø fra butikktomater. De er ikke sertifisert, man vet ikke om de har sykdommer med seg. De er til matlaging og spising, ikke til såing.
Man vil unngå sykdommer. Det er veldig trist hvis du planter tomatene dine og tar vare på dem i flere måneder og så får de sykdommer»

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Johnna Gilljam (@bondjantan)

I en nylig opptreden i Svenske TV4s «Nyhetsmorgon» advarte Johnna Giljam, forfatter av «Tomater: Grow for the Whole Year», mot å bruke slike frø på grunn av sykdomsrisiko.
Hun anbefaler å kjøpe sertifiserte eller økologisk dyrket frø.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Johnna Gilljam (@bondjantan)

- Annonse -

Ifølge Johnna er tomatdyrking ikke så komplisert. Alt du trenger er litt jord og noe å plante i. Du kan til og med bruke melkekartonger som er kuttet opp.
Når det gjelder planting av frøene kan du enten bruke butikkjord eller jord som du har brukt før. Har du plantet før, kan du bruke samme jord på nytt.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Johnna Gilljam (@bondjantan)

Hun anbefaler å starte med frøene seks til åtte uker før den siste frosten i ditt område.
Når frøplantene begynner å vokse, må du flytte dem til individuelle potter, ikke for store. I løpet av denne tiden kan du også gjødsle plantene litt og sørge for at de får nok vann, noe som bør gjøres i små mengder regelmessig.


Det er ingenting som smaker bedre enn ferske, hjemme dyrkede tomater. Så, lykke til med tomatplantingen din, og ikke glem å gi dem litt kjærlighet og omsorg underveis!

LES OGSÅ: «Kompani Lauritzen» Fenriken Geir Aker avslører nå hemmeligheten- ingen var klar over dette

Del gjerne videre slik at flere av dine venner får med seg dette. 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -