15.4 C
Oslo
lørdag, juni 19, 2021
Hjem Dyr Dette er er verdens største edderkopp! Dette visste du ikke om den!

Dette er er verdens største edderkopp! Dette visste du ikke om den!

- Annonse -

Du er nok ikke alene om å være redd for edderkopper, det finnes en edderkopp type der ute som er langt mer fryktinngytende en resten.

Viste du forresten at edderkopper kan bli like store som ansiktet ditt, grøss hadde jeg sett en av de tror jeg kanskje at hjerte mitt hadde stoppet av sjokket!

- Annonse -

Goliath er navnet på verdens største edderkopp til tross for sin enorme størrelse og frykten den sprer, kan du trygt slå deg til ro med at den ikke kommer til å angripe deg da denne er av den late typen.

Her kommer litt fakta om verdens mest fryktinngytende edderkopp!


Bilde: Flickr/Darts5

- Annonse -

En typisk hun edderkopp blir gjerne 10 – 15 år gamle men kan også bli så gamle som opptil 25 år, mens hannen som regel kun lever mellom 2 – 6 år.

I følge Spiders World så tiltrekkes hannen av en kjemisk dunst hunnene utskiller og dersom det er mer en enn han i området vil de by opp til kamp for å finne ut hvem som er sterkest og en verdig make til hun edderkoppen. Selv om hannen da overlever kampen og har vunnet, så er det fremdeles hun edderkoppen som har siste ordet og de viser seg å være svært kresne i sitt valg på parter. Det hadde du kanskje ikke trodd.

Goliath er som sagt den største edderkoppen i verden både i kroppsmasse og i størrelse, den kan være alt fra 10 cm og opp til 30 cm lang veie opp til 170 gram og ha bein som strekker seg opp til 30 cm ut fra kroppen og bare gift klørne den har er over 2,5 cm lange, om ikke dette gir deg gåsehud så vet ikke jeg….

Youtube / skjermbilde

Etter at hannene har paret seg så dør de som regel kort tid etter, hunnen derimot kan føde opp til 200 bittesmå edderkopp egg bare 8 uker etter hun paret seg, hunnen spiser også mer en hannen da de som regel slutter å spise etter at eggene har blitt lagt og frem til de er klekket.


Bilde: Youtube skjermbilde

Til tross for at den som regel er harmløs ovenfor mennesker med sine 2,5 cm lange giftkjør som kan sammenlignes med ett vepsestikk, så kan den angripe oss også dersom den føler seg truet. Men verst er det om du er en mus, en slange eller frosk da Goliat er den perfekte bakholds angriperen og en perfekt drapsmaskin.


Bilde Kilde

Goliath blir også kalt fugler spiser da de spiser små fugler, det kan til tider være vanskelig å få tak i fuglene så for det meste spiser de insekter og andre småkryp de finner på bakken. De har ett svært begrenset syn som de fleste andre edderkopper så bruker de følere istedenfor øynene til å finne bytte sitt og angripe det.


Bilde: Kilde


Som de fleste andre edderkopp typer kan også Goliath edderkoppen bytte skinn, selve prosessen tar flere timer. Ved å øke trykket i kroppen så spretter den døde huden av og ny fuktighet pumpes ut og lager en ny, hele denne prosessen varer inntil edderkoppen igjen har kroppen dekket med ett nytt lag med skinn.

I Venezuela er det en egen stamme som lærer barna sine å jakte på Goliath edderkoppen og som mener denne smaker fortreffelig, når de jakter etter den så hører de etter lyden da edderkoppen lager samme nesten samme lyd som en klapperslange, lyden kommer når de føler seg truet og gnir beina sine sammen de bruker denne lyden for å forsøke å skremme unna farer for å slippe å gå i kamp.

Se filmen under, så ser du hvor stor den er! Del gjerne videre med dine venner!

 

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

Bjørnen løper febrilsk etter hunden i skogen – Sekunder senere skjer det utrolige!

Dette er ikke et bilde man ser så ofte, en jagende bjørn i fullt...

Eurovision vinnere: Måneskin med oppsiktsvekkende oppdatering

Det var en veldig spennende finale der bandet Måneskin fra Italia sanket flest stemmer. De...

Eksperten avslører: Slik kan du få partneren din til å slutte å snorke!

Snorker du om natten? Det vet du sannsynligvis ikke ettersom du da sover! Men hvis...

Kjerringråd: Unngå stinkende sko med dette smarte trikset – Du har allerede ingrediensene hjemme hos deg

Trener du for maraton, eller liker du bare å løpe? Uansett, her er løsningen...

Simon er skeptisk da 12-åringen begynner å synge – Sekunder senere angrer han bittert!

Lauren Thalia var en 12 år gammel sanger som gikk på audition for sesong...

Alexander Rybak overrasker alle med sine ønsker for bursdagen: «Slutt…….»

Den folkekjære artisten Alexander Rybak(34), som de fleste av oss kjenner fra sin deltakelse...
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -