-1.4 C
Oslo
lørdag, desember 9, 2023
HjemKongeligDette er den nye overraskende detaljen om Prinsesse Diana - etter Dronning...

Dette er den nye overraskende detaljen om Prinsesse Diana – etter Dronning Elizabeth sin bortgang

- Annonse -

The Royal Vault er et gravkammer som ligger under St. George’s Chapel på Windsor Castle-området i Berkshire.
Royal Vault, som ligger under St George’s Chapel på Windsor Castle, har lenge vært et siste hvilested for medlemmer av kongefamilien. Bygget mellom 1810 og 1814, under ordre fra kong George III. Det er angivelig 25 kongelige for tiden gravlagt i Royal Vault, det har plass til 44 kister.
Royal Vault ligger i enden av en 15 meter lang underjordisk passasje. I skisser er mausoleet i gotisk stil avbildet med utskårne steinvegger og storslåtte tak, ifølge dailymail.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av E! News (@enews)

- Annonse -

Blant de kongelige som er gravlagt der, er dronningens far, kong George VI, og Elizabeth, dronningens mor. Kisten til dronningens elskede ektemann, prins Philip, vil også bli flyttet ved siden av dronningens, noe som sørger for en siste familiegjenforening.

Så hvorfor ble ikke prinsesse Diana gravlagt i Royal Vault?
Selv om prinsesse Diana ble gitt en kongelig begravelse, var hun ikke en prinsesse ved fødselen, og – fordi hun ble skilt fra prins Charles – var hun teknisk sett heller ikke medlem av kongefamilien da hun døde i 1997.

Diana skulle gravlegges i Althorp House, Spencer-familiens hjem i Northamptonshire. Den opprinnelige planen var at hun skulle begraves i Spencer-familiens hvelv ved en nærliggende kirke, men ideen ble skrinlagt på grunn av sikkerhetshensyn.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Gail Helgeson (@gail.helgeson)

- Annonse -

For å gi prins William og Harry uhindret, privat og sikker tilgang til å besøke morens grav, bestemte jarl Charles Spencer at det ville være bedre for søsteren hans, Diana, å bli gravlagt på en øy i sentrum av en dekorativ innsjø på Althorp House.


Se video fra Althorp House her:

Del gjerne videre slik at flere får med seg denne nye beskjeden om Diana. 

LES OGSÅ: Jan Thomas med ærlige ord til Victor Sotberg, etter danse exit: «Du er…»

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -