Annonse

Dette er de 5 viktigste grunnene til at dagens barneoppdragelse er i krise!

Av

Noen ganger kan vi bli så irritert at vi ønsker å skrike til barna våre.
Vanligvis kommer denne impulsen ut av frustrasjon eller en annen akutt følelse i øyeblikket av et temperament eller et utbrudd.
Men de fleste vet også at roping og straff faktisk kan skade våre barns selvtillit og deres tillit til oss, noe som til slutt skaper usunne håndteringsmekanismer og fører til enda mer dårlig oppførsel i fremtiden.

Vi skal forsøke å øke barns medfølelse og sunne grenser ved å hjelpe dem å vokse opp til og bli selvsikre og følelsesmessig friske voksne, og kanskje vi kan gjøre foreldreopplevelsen mye enklere i prosessen.

Bilde: Kilde

Den engelske nannyen Emma Jenner, som er kjent fra realityserien «Take Home Nanny» deler nå 5 av sine viktigste punkter for hvorfor mange foreldre mislykkes med å oppdra sine egne barn.


Bilde: Kilde

1. Ingen tør å si fra lengre
Før i tiden var det flere voksne som brydde seg i nærmiljøet, lærer, bussjåfør eller en god nabo.
I dag er det nesten umulig for en lærer eller en nabo å si fra til et barn som ikke oppfører seg, da dukker det opp sinte foreldre. Foreldrene som handler på denne måten sier da fra til barnet at det er ingen som kan stoppe barnet.
Emma Jenners råd er å skryte til andre foreldre når de setter tydelige grenser eller sier ifra. Hør på tilbakemeldingen fra lærere i stedet for å storme ut av rommet.
Mange foreldre er overfølsomme, mener Jenner, skriver huffpost.

Bilde: Kilde

2. Foreldrene lar barnet kontrollere dem
Når barnet sitter ved frokostbordet og plutselig ikke er fornøyd med koppen sin. Barnet vil heller ha en annen farge på koppen, og foreldrene reiser seg fort opp å bytter kopp slik at barnet ikke blir rasende, eller sint og begynner å grine. Dette er feil!
Emma Jenner mener dette er en katastrofal måte å håndtere det på, hvorfor blir foreldrene usikre og er redd for hva som hender om de lar det være. Det er DU som bestemmer i huset, IKKE barnet.
Bare la barnet få et utbrudd, da er det bedre å trekke seg ut av situasjonen slik at du slipper å høre på. Tenk på hva du lærer barnet med dette, barnet vil forstå at det ikke får viljen sin til enhver tid. Om du gir etter for et raseriutbrudd, har barnet forstått at det får viljen sin med litt grining, og da har du skapt et mye større problem for deg selv!

Bilde: Kilde


3. Still krav til barna dine

Når et barn setter seg på bakbeina og lager en scene, om det er hjemme eller ute blant folk, er det mange foreldre som bare trekker litt på skuldrene og sier: «Det er jo bare sånn barn er»
I følge Emma Jenner kan barna gjøre mye mer ugagn enn deres foreldre tror og vanligvis forventer seg fra dem.
Grunnleggende ting som respekt, generøsitet og selvkontroll må læres. Foreldrene bør ha høyere forventninger overfor barna og lære de å gjøre ting på rett måte. Grunnen til at barn ikke oppfører seg ordentlig er fordi ikke foreldrene har vist dem hvordan skriver huffpost.


4. Foreldrene setter barnas behov fremfor sine egne
Alt handler ikke om barnets behov og følelser. Emma Jenner gir et eksempel med pappaer som slipper alt de har i hendene for å hjelpe barnet med det minste behovet. Eller mammaer som står opp flere ganger om natten for å ta hånd om barnet.
Jenner sier at det ikke er noe problem å føye barnet litt, men det kan være bra om barnet får vente litt innen de får ønske sitt oppfylt. Og det er også helt ok å si «Nei» av og til, eller be barnet ditt underholdes seg selv litt, mens mamma og pappa er opptatt med noe annet.

Bilde: Kilde


5. Vi leter etter snarveier til barneoppdragelse

I dag har barna tilgang til all mulig elektronikk, noe som kan gjøre oppdragelsen litt enklere. Foreldrene synes det er bra at barna har noe annet å gjøre mens de venter, eller foreldrene er opptatt.
En Ipad eller Tv spill kan gjøre det lettere for både barna og foreldrene i enkelte situasjoner. Men problemet er at barnet ikke lærer seg å ha tålmodighet eller å kjede seg litt. Barnet burde lære seg hvordan man underholder seg selv, for det kan være virkelig kjedelig noen ganger, og det gjelder for alle. Og det er bedre å lære det som barn enn å oppdage dette som voksen.
Babyer må lære seg at de ikke kommer til å bli tatt opp hver gang de skriker litt, noen ganger må de vente litt. Det finnes en stor tilfredsstillelse for et barn å kunne klare noe selv, og noen ganger Kildeer ikke alt så lett og det kan være vanskelig og ting kan gå litt sakte.

Det er kanskje smart å lytte til en erfaren nanny sin råd om hvordan vi burde lære opp barna! For det er en forandring i barneoppdragelsen og barna blir bortskjemt om vi ikke gjør en endring!

Nå trenger vi hjelp til å dele disse rådene videre på Facebook!
Trykk på deleknappen og la alle du kjenner få lese disse 5 punktene!

LES OGSÅ: Andrea Bocelli synger duett med sin vakre kone! Et gripende øyeblikk og publikum er rørt til tårer!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler