Annonse

Dette er 3000 år gamle indiske metoder for behandle leddgikt og inflammasjoner! Burde prøves av alle!

Av

Inflammasjon oppstår når kroppens hvite blodlegemer blusser opp for å beskytte resten av kroppen mot infeksjon.


Noen ganger når det gjelder auto immune sykdommer som leddgikt, blusser immunsystemet opp og forårsaker betennelse selv når det ikke er noen invaderende i kroppen.
Betennelse kan også skyldes matallergi og stress. Det medfører leddsmerter og stivhet og ulike symptomer som feber, kuldegysninger, tretthet, hodepine, tap av appetitt og muskelstivhet.

I alvorlige tilfeller finnes det reseptbelagte medisiner for å hjelpe med leddgikt og betennelse.
Naturmedisin har blitt brukt i over 3000 år i India.


Her finner du 6 ayurvediske (tradisjonelle indiske) naturmidler du kan prøve hjemme:

1.Ingefær
Dette er et vidundermedisin mot leddsmerter for den er full av antioksidanter og anti inflammatoriske ingredienser. Det lindrer smerte, reduserer hevelse og morgenstivhet. Drikk fersk ingefær te hver morgen.

2. Masser deg selv
En beroligende massasje er en gave til deg, og det hjelper deg med å slappe og det vil redusere betennelsen. Det anbefales å gi deg selv en 10 til 20 minutters massasje hver eneste dag. Gni ømme ledd og muskler med 1/2 kopp (120 ml) varm solsikke eller kokosnøttolje før du tar et bad eller en varm dusj.

Bilde: Kilde

3. Yoghurt
60 til 70 prosent av immunforsvaret ditt finnes i tarmen, derfor er det viktig at du holder tarmen sunn. Hvis tarmen din er ubalansert eller i ubalanse vil den utløse en inflammatorisk respons. En måte å opprettholde en sunn tarm på er med hjelp av prebiotika, som for eksempel yoghurt.

 

Pixabay

4. Yoga, sykle eller svømme

Det anbefales at personer med kronisk betennelse gjør moderat trening som er mykt for leddene, som yoga, svømming og sykling. Prøv å trene fem ganger i uken om morgenen eller kvelden.

Pixabay

5. Styr unna stress
Ayurvedisk medisin handler om å behandle problemer ved kilden. Når du føler deg stresset, utløser immunsystemet en inflammatorisk respons. Hvis du kan finne ut hva som forårsaker stresset ditt, kan du jobbe for å redusere utløserne og dermed redusere betennelse. Legg merke til hvordan kroppen din reagerer på stress og når du opplever betennelse. For eksempel om kroppen din stiv dagen etter å ha drukket mye melk? Dette fører ofte til oppdagelsen av vanlige matallergier, som gluten, soya og laktose.

 

6. Søvn
Om du ikke får nok søvn, får ikke kroppen tid til å reparere og gjenopprette seg selv. Dette fører til at immunsystemet ditt går i overdrive i løpet av dine våkene timer, og dette vil igjen føre til betennelse. Det anbefales å sove sju til åtte timer hver natt for å redusere betennelse.


Vi håper dette vil hjelpe deg i fremtiden, husk å dele videre med dine venner!

LES OGSÅ: Her er 5 ting som skjer med kroppen din, om du legger bena oppetter veggen hver dag!

 

 

Kilder: WEBMDSPIRITUALITY HEALTHTHE CHOPRA CENTER, og BANYAN BOTANICALS
Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler