Annonse

Dette burde du aldri gjøre med dine håndklær!- Det er ikke mange som er klar over dette!

Av

Har du noen gang møtt den mugne lukten av stinkende håndklær? Den mindre friske duften er forårsaket av bakterier, ekkelt, men sant!
Håndklær er en grobunn for lukt som forårsaker bakterier mens de er i vaskemaskinen, fuktige i tørketrommelen eller henger våte på badet. Badehåndklær er de verste på grunn av ekstra tykkelsen holder på bakterier som avler fuktighet.

Pixabay

Hjelpen er her, og alt som trengs for å ha fine, rene håndklær er å vite hva som forårsaker problemene og lære å vaske baderoms håndklær og vaskekluter ordentlig.
Du har kanskje vasket håndklærne dine, og de lukter ganske bra når de kommer ut av tørketrommelen. Men i det øyeblikket de blir fuktige, kommer den ekle lukten tilbake. Dette er fordi håndklærne egentlig ikke er rene.

Og hvor ofte skal vi vaske håndklærne? Det er noen variabler når det gjelder hvor ofte du bør vaske håndklærne. Forbrukerrapporter forteller at et håndkle under normale omstendigheter kan brukes tre eller fire ganger før det må vaskes.
Er du syk burde ikke håndkle brukes av andre i familien, dette for å forhindre potensiell spredning av bakterier.

Bilde: Pexels

Hvor ofte du vasker håndklær avhenger også av hvordan de tørkes etter bruk.
Hvis håndklær befinner seg på gulvet, vil mangelen på luftsirkulasjon føre til at bakterier vokser raskt.

– Om håndklærne ikke får henge luftig nok å tørke så dannes det bakterier og mugg. Heng de opp til tørk
– Om du ønsker rene og bakteriefrie håndklær må de ikke vaskes under 60 grader! Sjekk vaskeanvisningen og vask på det varmeste de tåler.
– Ikke bruk mye skyllemiddel! Håndklærne vil ikke absorbere bra nok og skyllemiddelet legger seg som et beskyttende lag utenpå fibrene og kan derfor gjøre at det ikke absorberer like godt som et håndkle uten skyllemiddel.

– Om du ønsker en spesielt god lukt på håndklær kan du bruke din favoritt av essensielle oljer.
Fukt en gammel vaskeklut og tilsett tre til fem dråper olje. Legg den deretter i tørketrommelen med klærne dine for en subtil og varig duft.
Hvis håndklærne dine begynner å nærme seg 8-10 år, er det kanskje mer affeksjonsverdi enn tørke-effekt som gjør at du holder fast på dem.


Del gjerne videre denne artikkelen med dine venner, slik at de ikke gjøre samme feilene!

LES OGSÅ: Husmortips: Med KUN 2 ingredienser blir dine håndklær som nye igjen!


Kilder:
Huffpost
expressen
expressen 2

Relaterte artikler