Annonse

Det skjer overraskende kroppen din – om du spiser selleri hver dag!

Av

Når du vil ha noe godt å spise på, velger du sannsynligvis potetgull, en kake eller sjokolade.

Det du burde velge er selleri. Selleri inneholder massevis av helsemessige fordeler, fra å hjelpe deg med å gå ned i vekt til å bedre immunforsvaret.

Mennesker som har spist selleri i lengre perioder, har fått bedre immunsystem, mer energi og et ungdommelig utseende. Alt dette kan ta tid, men det skjer!


Bilde: Kilde

Her er alle fordelene med selleri:

1. Bekjemper betennelse

Selleri har anti-inflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere hevelse og smerter rundt leddene. Så, hvis du lider av leddgikt, revmatisme eller gikt, kan det lindre med selleri. Selleri er vanndrivende og eliminerer urinsyreakkumulering i leddene. Det kan også bidra til å reparere det betente vevet.


2. Forbedrer kolesterolet og blodtrykket

Folk som lider av høyt blodtrykk eller høyt kolesterol kan virkelig dra nytte av å legge selleri til sine måltider. Ifølge en studie utført av University of Chicago, en kjemisk funnet i selleri kalt phthalide, reduserte kolesterol nivåer med 7 prosent og blodtrykk med 18 prosent.

bilde: Kilde

3. Fordøyelse

Selleri inneholder mye fiber, og hvis du lider av forstoppelse eller andre fordøyelsesproblemer, kan det være akkurat det du trenger. Det er mye bedre enn å ta medisiner som kan ha ubehagelige bivirkninger. Etter å ha spist selleri i bare noen få dager, vil du merke at fordøyelsen er mye bedre.


4. Beroligende effekt

Selleri er en av de beste alkaliske matvarer, noe som betyr at det hjelper nervesystemet til å fungere skikkelig. Så, hvis du har problemer med å fokusere eller sovne, kan selleri få deg til å føle deg bedre. Den inneholder magnesium, som skaper en beroligende effekt, reduserer stress og angst.

Så neste gang du har lyst på noe snacks, ta deg en selleri!

Pixabay


5. Forhindrer dehydrering

Siden selleri er 95% vann, er dette et vidundermiddel som forhindrer dehydrering. Hvis du er en idrettsutøver, eller gjør intense fysiske aktiviteter, så lag en smoothie av seller. Selleriekstrakt er en utmerket kilde til elektrolytter, og kan etterfylle energinivået når kroppen din er tom.

Selleri er virkelig en imponerende grønnsak, og den er allsidig. Det kan spises rå, kuttes og ha i salater, til salsa og supper, eller spises som snacks med dipp. Selv om du ikke liker selleri på en måte, kan du kanskje nyte det i en annen form. Det er verdt å ha det med i ditt daglig kosthold for du får åpenbare helsemessige fordeler.

Del gjerne videre disse gode rådene med dine venner og familie!
Det kan hende du kjenner flere som trenger disse tipsene nå!

LES OGSÅ: Det skjer mye med kroppen din når du spiser rødbeter! Den reparerer kroppen din på følgende måter!

Forsidebilde: Kilde
Kilde: relieved

Relaterte artikler