4.6 C
Oslo
fredag, mars 24, 2023
HjemFamilieDet og legge sine barn tidlig, forbedrer faktisk helsen til mor!

Det og legge sine barn tidlig, forbedrer faktisk helsen til mor!

- Annonse -

Det og få barn fører meg seg mye ansvar, det vil også gå på bekostning av din søvn. Vi alle har vel hørt den kommentaren, etter man har sagt man skal få barn.
Først er det gratulerer så mye til dere begge, eller alle 3. Men kommentaren som kommer i etterkant er» Ja da er det slutt på søvnen! Og vi alle foreldre kjenner oss igjen i lite søvn med små barn. Det og få barn er en av livets største gaver, og gir livet en helt ny mening. Men søvn er vi som foreldre aldri bortskjemt med.
Har du et barn, er det det tøft, men har du 2 eller 3 barn, blir det enda tøffere å hente seg inn med søvn. Jeg er sikker på at ganske mange kan kjenne seg igjen i dette.

Men la oss se på litt fakta rundt leggetider.

- Annonse -

Det å legge seg tidlig, gir mange positive helsefordeler for samtlige i familien.

En ny studio gjort viser at alle de «på tide å legge seg krigene» er absolutt verdt det. Det er faktisk slik at når barna legger seg tidligere er mødrene ofte mer glade og sunnere. 

Bilde: Adobe

Det er gjort en stor studio som bekrefter dette, selv om dette virker som ganske sunn fornuft, så er det ikke alle familier som er så flink på dette.
Studien gjort av  Growing Up in Australia
Tusenvis av familier ble fulgt av noen dyktige forskere, de startet denne studien i 2004. De fulgt familiene tett, og hvert eneste år ble de intervjuet for å teste deres mental og fysiske helse.

- Annonse -

De analyserte søvndata og livstilsdata, på denne tiden fikk de inn mye viktig data. Og de fant ut over tid at de barna som hadde tidligere leggetider med et snitt på 20:30 hadde faktisk bedre helsemessige livskvalitet. Det som også var enda mer overraskende er at samtlige mødre ( der barna la seg tidlig ) hadde også langt bedre mental helse.

Hovedforfatteren av denne studien heter Jon Quach, ble intervjuet av avisen Today
Han sier: «Det at mødre og fedre prøver å legge sine barn tidlig, er ikke bare bra for barna- Men det er også bra for foreldrene! «

 

Pixabay

Vi alle setter utrolig pris på stillheten i huset, når være kjære barn har sovnet. Da har vi vår egen kvalitetstid, og den er utrolig viktig.
Det er først dag vi kan slappe av og ladet batteriene, se en serie på netflix eller følge med på et matprogram. Hjernen din går da i dvalemodus, dette er noe vi alle trenger på daglig basis.

Vi legger ned mye innsats hver eneste dag, det kreves mye av oss hver eneste dag. På  jobben, ekteskapet, kjæresten, trivesel hjemme, og ikke minst trening. La livet generelt er ganske hektisk, spesielt etter vi har blitt foreldre. Vi blir ofte stresset av små ting, og glemmer å ta var på oss selv. Du er faktisk den viktigste personen i dine barns liv. Derfor er det viktig og ta var på deg selv, når ingen andre gjør det.

Vi skipper gjerne litt søvn for å få litt kvalitetstid, så tenk deg: Hva om du fikk mer kvalitetstid hver eneste dag. Det hadde gjort undre for deg og din familie, alle vil nyte godt av at barna er tidligere i seng.


Bilde: Adobe

 

Det er faktisk slik at barn som legger seg tidligere også sover lengre. Du har kanskje merket det selv, men selv om du legger ditt barn sent en kveld, våkner det faktisk opp tidligere. Det er faktisk vitenskapelig bevist at barn som legger seg tidlig sover lengre. følge denne studien gjort av  U.S. poll featured on the National Institutes of Health website

Barn trenger veldig mye søvn, bare se på dette diagrammet fra National Sleep Foundation.
Her ser du en fin oversikt over mye søvn barn faktisk trenger hver natt, avhengig av hvilken alder de er.


National Sleep Foundation

Her er også et annet diagram hvor du kan se anbefalt leggetid for alle barn i alle aldre.


Bilde kred: https://www.facebook.com/wilsonkusd/

Her ser du også en fin oversikt som ble brukt mye for noen år siden. Den gir en grei pekepinn

Bilde: https://digitaltmuseum.no

 

Det finnes noen små enkle grep vi kan gjøre, for å hjelpe barnet med tidligere leggetid.

Vi må unngå og utsette dem for blått lys, dvs. la de få sitte på ipad før leggetid er ikke veldig lurt.
Blått lys er med på å forsinke frigivelsen av melatonin, det vil faktisk gjør at de blir mer våkne, og vanskeligere og legge. De vil føle seg mer våkne bare ved å sitte på en ipad en halvtime mens de spiser kveldsmat. Så dette burde du fint styre unna, om målet er å få ditt barn tidlig i seng.

Begrens gjerne også tv tid, 1-2 timer før leggetid, de vil faktisk våkne opp ganske mye av dette.


Getty Images | Dan Kitwood

 

Les gjerne heller en god bok, mens barnet ditt spiser kveldsmat. Det er viktig og legge til rette for at barnet ditt får mest mulig søvn.
Det vil som sagt også gi deg masse gode fordeler som forelder.


Du kan finne flere gode tips her, som også innebærer at du passer på at barnet ditt får en aktiv dag, unngå drikker med spor av koffein og sørg for at det er mørkt på rommet når de skal sove. Mer tips finner du her. : a good night’s sleep

Vi håper du fikk noen gode tips! Del gjerne videre, du kjenner kanskje fler som har små barn i hus. 

Kilde: https://www.simplemost.com

Flere artikler
Scroll nedover

DU LIKER KANSKJE OGSÅ

-- Annonse --

FLERE ARTIKLER

- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -