Annonse

Denne barneskolelæreren blir hyllet for denne fantastiske hjemmeleksen!

Av

En herlig hjemmelekse som skaper overskrifter og hylles av foreldre på nettet!

Susanna Kaluza har en datter som går på barneskolen i 6. klasse, og før jul kom datteren hjem med den herligste hjemmelekse for uke 50 og 51.

Facebook / Susanne Kaluza

 

Hun syntes det var en enestående og kreativ lekseplan, så den ønsket hun å dele på Facebook med en stor takk til læreren!

«Jeg ble utrolig takknemlig! Det er et utrolig fint initiativ fra læreren og må da være den mest geniale leksen noensinne. Fra et foreldreperspektiv er det jo både koselig og praktisk at barna har fått i lekse å hjelpe til mest mulig hjemme, samtidig som det er nyttig å lære barna at det faktisk ligger en del jobb bak å gjøre det koselig til jul, sier Susanne Kaluza til Nettavisen.

Her er hva hun postet på Facebook og det som sto på lekseplanen:


«Du går nå i 6. klasse, og med det følger noen forventninger. Spesielt i juelestria! Mor og far er i akutt krise! De stresser med julegavehandling – til deg, rydding av hjem og kakebaking, samtidig som de jobber. Du må altså hjelpe dem ut av knipa! For hvem vet? Kanskje det nettopp er din julegave de ikke rekker å handle inn?!»

 

Og dette er de oppgavene eleven måtte gjennomføre i løpet av de 2 siste ukene før jul:

  • Bære ut søpla
  • Vaske/rydde rommet
  • Ta oppvasken
  • Rydde av middagsbordet
  • Vaske doen
  • Vaske kjøkken- og stuegulv
  • Brette tøy
  • Sette på klesvask

«Det er veldig fint å kunne lære barna å hjelpe andre, så kanskje dette kan inspirere noen andre? Jeg la ut bilde som en takk til læreren, og til lærere generelt, som utvilsomt gjør en av landets aller viktigste jobber» sier hun til Nettavisen.

For en genial idé og en stor takk til den kreative læreren! Slike lærere trenger vi til barna våre!

Kanskje dette er slike lekser vi burde ha oftere i dagens samfunn? Del videre for å spre inspirasjon til andre foreldre og lærere! Trykk på deleknappen!

LES OGSÅ: En lærer spør en elev om hvor mange dager det er i ett år….

Forsidebilde: Facebook / Susanne Kaluza

Relaterte artikler