Annonse

Den snille sjefen ga bort mat som skulle kastes – Da fikk hun sparken av kommunen!

Av

Hver eneste dag så kastes det mye mat hver dag. Mat som er fersk og ikke blir solgt, blir ofte kastet da de ikke får solgt det videre. I Sverige er det en kommune som heter Avesta, der har de noe som heter et HVB-hjem. Dette er en institusjon for barn, ungdommer, voksne og barnefamilier. Som akutt trenger hjelp og bistand av kommunen.

Det var i sommer at et slik HVB-hjem skulle stenges, og noen ungdommer stod husløse. 
Da bestemte Annika Johansson som var enhetssjefen klart signal til personalet om at de kunne gi mat til de trengende ungdommene som nå ikke hadde noe sted å bo. Dette var mat som allikevel skulle kastes.

Bilde: pxhere

Hun har sagt til SVT at dette var mat som skulle kastes, og ungdommene hadde ingen penger til å kjøpe mat.
Det har tidligere blitt sagt at de ikke fikk lov til å gi bort mat, men hun følte at hun virkelig kunne forsvare det hun hadde gjort.

Annika har sagt følgende:
Jeg tenkte at det det i værste fall kunne føre til at jeg fikk en advarsel, eller at jeg måtte betale dette selv. 

Nå er konsekvensen at hun blir sagt opp fra sin sjefsstilling, for handlingen hun gjorde.
Hun mistet jobben, fordi hun ville være snill å hjelpe noen som trengte dette.


Annika Johansson sier med egne ord til SVT:
Det er så klart veldig naturlig at en arbeidsgiver reagerer om noen bryter reglementet.
Men reaksjonen burde stå i proporsjon med den faktiske handlingen.
Hun poengterer at kommunen nå må sammenligne med de 2000 kronene den maten kostet, og betale henne en avgangslønn på 550.000,- kroner. Og full lønn i flere måneder.

Bilde: Kilde

Magnus Sörebö er personalsjef ved Avesta kommune sier at de betrakter dette som at noen har stjålet fra dem.

Han sier at dette ikke handler om økonomi. Det er ikke det at maten har blitt gitt til ungdommene, men at hun har gitt tilganger til ansatte, i form av mat, uten at hennes sjef har godkjent dette i forkant. Dette er ikke lov i følge kommuneloven.

Rolf Löfberg som er hennes faglige representant syns dette har gått alt for langt. Og at en oppsigelse grunnet dette ikke er på sin plass. Han er enig i et hun kanskje skulle gjort dette på en annen måte. Men i 99 av 100 tilfeller hadde man løst dette på andre måter, igjennom medarbeidersamtaler og skriftlige advarsler. Og ikke at noen mister jobben grunnet dette.

Det er tragisk at hun mistet jobben for sin gode gjerning. Hun skulle kanskje gjort dette på en annen måte, men allikevel er det mange som støtter henne i valget hun gjorde. Hun fortjente ikke å miste jobben sin for dette, det finnes mange andre måter man kunne løst dette på. 

Etter mange forhandlinger har nå Annika fått en avgangslønn på 13 månedslønner skriver sverigesradio. 

Hva syns du om dette kommunen gjorde? Syns du det er greit hun mistet jobben? 
Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet!

LES OGSÅ: Kommunen sier trapp til eldre vil koste 417.000,- Eldre mann bygger den for 3.500,- Men kommunen river den ned igjen!

Relaterte artikler