Annonse

Den gigantiske hvalen svømmer rett mot båten!

Av

DEN GIGANTIKE HVALEN SVØMMER RETT MOT BÅTEN

Har du noen gang sett en hval med dine egne øyner? For de fleste av oss er nok svaret nei, men det finnes noen der ute som er heldige nok til å ha fått sett disse vakre dyrene i sitt naturlige element på nært hold.

Det er blitt svært populært med hvalsafari og selv om det skal en del flaks til her også for å spotte en eller flere så var det akkurat det denne gruppen med turister fikk oppleve in Quebec.


Bilde: Source: cbc.ca

Mouellic var for første gang i Canada da han bestemte seg for å bli med på en hval safari nær Quebec, han hadde hele tiden kamerat sitt oppe og både han og de andre turistene fikk en opplevelse som kan slå pusten ut av de fleste av oss da de fikk oppleve hval på nært hold.Youtube: Skjermbilde

De fikk litt sjokk da hvalen kom mot båten, snudde seg over på siden og forsvant under båtskroget. Blå hvalen er normalt ca. 18 meter lang og kan veie opp til 50 tonn, den kommer kun opp til overflaten for å lete etter mat, selv om de fleste gjerne vil se en hval på nært hold tror jeg de fleste om bord her vil si at dette var litt for nært og noe skrekkinngytende for turistene om bord.


Youtube: Skjermbilde

Heldigvis ble skadet og det hele endte lykkelig for både turistene og for hvalen. Mouellic fikk derimot tatt noen fantastiske bilder som har blitt delt rundt i sosiale medier, disse bildene minner oss på hvor fantastisk og skremmende naturen kan være. Blå hval er noen av det mest fantastiske og mystiske skapningen vi finner og det finnes bare i overkant av 12.000 av de det ute i havet sånn at ett møte med blå hval er svært uvanlig og noe de færreste av oss vil få oppleve.


Youtube: Skjermbilde

Videoer som dette minner oss på at vi ikke er alene på denne planeten, men at vi deler den med en rekke andre skapninger. Spesielt med tanke på hvalen så er dette en rase som står i fare for å bli utrydningsturet da de både jaktes på, de skades i kollisjoner med store skip og utsettes for en rekke andre trusler, dersom du kjenner litt ekstra på at dette engasjerer deg finnes det en rekke organisasjoner en kan donere penger til som hjelper hvalen sånn at den kan leve side om side med oss, en av de er World Wildlife Fund.


HUSK Å DEL VIDERE MED DINE VENNER!

 

Relaterte artikler