12.4 C
Oslo
torsdag, september 28, 2023
HjemNyheterKjendisDan Børge Akerø i sorg etter det triste dødsfallet: «Vi har...

Dan Børge Akerø i sorg etter det triste dødsfallet: «Vi har vært…»

- Annonse -

Programleder Dan Børge Akerø(72) tok et siste farvel med sin gode venn og kollega NRK-regissøren Helge Lyngstad(66) som døde 23. mars.
Helge var åpen om sin kamp mot uhelbredelig kreft, og han delte sine opplevelser med sykdommen.
Helge Lyngstad hadde en imponerende karriere i NRKs underholdningsavdeling. Han var kjent som en dyktig regissør, manusforfatter og idémaker, og hans tekniske innsikt var svært verdifull for kollegene.

Bilde: Wikimedia

Helge Lyngstad hadde en lang historie med samarbeid med kjente navn som KLM (Kirkvaag, Lystad og Mjøen), Runde Gokstad, Øystein Bache, Otto Jespersen, Jon Niklas Rønning, Anders Bye og Robert Stoltenberg.
Han var også en del av redaksjonen da Dan Børge Akerø var programleder for «LørDan» i 1987, og deres vennskap ble styrket over årene.

- Annonse -

Dan Børge Akerø beskrev Helge som en ekstraordinær kollega og en allsidig person som var en hel produksjon i seg selv. De hadde et nært vennskap og bodde i nærheten av hverandre i Oslo. Dan Børge besøkte Helge på sykehuset bare dager før hans bortgang og fikk ta et siste farvel.


«Vi har vært gjennom mange samtaler på slutten, og det har vært godt. For meg var Helge en kamerat som hadde mye godt humør, alltid glad for å jobbe. Han la om livsstilen sin og holdt seg derfor lenge. Men kreft er det vanskelig å gjøre noe med», sier Dan Børge Akerø ifølge Se og Hør.
Helge Lyngstad hadde selv planlagt sin egen bisettelse fra sykesengen, inkludert taler, dikt og musikalske innslag.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Se og Hør (@seoghoer)

- Annonse -

Bisettelsen ble holdt i Vestre gravlund nye kapell i Oslo, der taler fra familie og kolleger ble fremført.
Jon Niklas Rønning, som Helge hadde regissert i «Bye & Rønning», fremførte en hjertevarm sang til minne om Helge. Øystein Bache og Rune Gokstad holdt tale sammen, der de delte fine anekdoter fra Helges liv og arbeid.
En legende i NRK, avsluttet sin siste regi på en verdig måte med en velfortjent applaus fra familie, venner og kolleger.

LES OGSÅ: Nå er huset til Emil Helge Svendsen til salgs på Finn – bare vent til du ser innsiden

Flere artikler
Scroll nedover

-- Annonse --
- Annonse -

MEST POPULÆRE

- Annonse -