Annonse

Da kua skal føde – Blir alle sjokkert over hva som skjuler seg i magen!

Av

24. mai ble Chuck og Deb Beldo i Sebeka, Minnesota besteforeldre, og da de kom hjem etter å ha hilst på sitt nye barnebarn var den litt uvanlig store kua i gang med kalving. Det resulterte i fire kalver. Og det beste er at alle fire overlevde.

Kun en av 700.000 kuer får firlinger, og det er kun 11,2 millioner sjanse for at de overlever.

Bilde: Jaime Belz

«Mamma hadde lagt merke til at hun var stor, men tenkte ikke så mye på det. Tvillinger er ganske vanlige, forteller datteren deres, Jamie Belz, til Minnesota Public Radio.


«Jeg har vært rundt kyr hele livet mitt, og jeg har aldri sett noe lignende før,» sa Deb til CBS Local.

Deb og Chukc holdt øye med fødselen, og kalvene klarte seg veldig bra. De var ikke så sikre på om de ville overleve, men det har gått veldig bra og nå ser det ut til at de vil gå bra med alle fire.

De hadde fått tvilling kalver tidligere på våren, som dessverre ikke klarte seg gjennom det kalde været de fikk i april.


Bilde: Jaime Belz

Alle firlingene var svarte og ganske små i forhold til normalen. En kalv veier  normalt mellom 20 og 30 kilo, men disse fire veide mellom 9 og 11 kg hver.

Familien Beldo kaller firlingene for søte små peanøtter. Fordi kalvene var så små klarte ikke moren demmes å ta seg av dem selv og de måtte flaskemates. Som vanlige små babyer må de mates døgnet rundt, og det ble mye jobb på Deb og Chuck.

Chuck spøker gjerne med at de ser etter nattevakt til foringen om natten. Men de har nå fått installert flaskeholdere som gjør foringen litt enklere.  Deb er også takknemlig for all hjelp fra naboer, slik at de har nok kumelk til kalvene.

Bilde: Jaime Belz

«De er akkurat som alle andre babyer. De får mat, de er slitne, og de legger seg ned, «fortalte Deb til West Fargo Pioneer.

Beldos kunngjorde først firlingene på Facebook. Noe som resulterte i over 80.000 delinger verden over, noe de synes er ganske gøy.

Neste gang kan en annen bonde få dette, en gang holder sier Chuck.

Se video av firlingene her;

Del denne sjeldne historien med dine venner!

LES OGSÅ: En krokodille går faretruende mot en gutt! Men, det katten gjør for å redde gutten, er helt utrolig!

Forsidebilde: Kilde

Relaterte artikler