Annonse

En brennende elefantung løper etter sin mor – historien er hjerteskjærende!

Av

Dette grufulle bildet viser hvordan innbyggerne i Vest-Bengal i India behandler elefantene i deres område. 

Det er fotografen Biplap Hazra som tok bildet i Vest-Bengal i India. I tillegg til at dette bildet raskt spredte seg på internett, har han senere også vunnet en pris for det.
Bildet viser to elefanter, en mor og hennes kalv. På bildet ser man de to elefantene med flammer oppover beina. De løper for livet for å komme seg unna lokale innbyggere.
Ansiktsuttrykket til elefantkalven sier sitt.

Da Hazra sendte inn bildet til the Sanctuary Wildlife Photography Awards, beskrev han hvordan han selv opplevde hendelsen. ”Kalven skriker av frykt mens flammene slikker seg oppover beina på den. Brennende tjære og fyrverkeri flyr gjennom luften mens man hører menneskene le i bakgrunnen.” Til New India Express sier han at han aldri har opplevd lignende i løpet av sine 14 år som dyrelivsfotograf.


I følge National Geographic befinner minst halve av verdens elefantbestand i Asia. Elefanter er en utrydningstruet art, hovedsakelig som følge av mennesker som ødelegger deres naturlige habitat. I India har over 80% av elefantenes naturlige reiserute forsvunnet på grunn av hvordan menneskene der bosetter seg, i følge National Geographic.

Bilde: World Wildlife Foundation

I Vest-Bengal bor det rundt 500 elefanter. Fordi menneskene og elefantene her bor så tett på hverandre, skjer det stadig ulykker. Times of India rapporterte at flere elefanter dør av å ha gått inn i de menneskeskapte elektriske kablene i området. Rapporten viste også at 18 mennesker ble drept av elefanter i Vest-Bengal i løpet av de ni første månedene av 2015.

LES OGSÅ: Den blinde hunden blir operert, se når han får synet tilbake!


Dette  bildet viser også konflikten mellom innbyggerne og elefantene i Vest-Bengal. Jernbanen Buxa Tiger Reserve Railway har forårsaket at over 60 elefanter har dødd de siste ti årene, forklarer fotograf Locha Deb.

Bilde:  Sanctuary Asia

M. Ananda Kumar, forsker ved the Nature Conservation Foundation, mener at dødstallene blant både elefantene og menneskene i Vest-Bengal vil reduseres bare om menneskene får mer kunnskap om dyrene.

”Folk må forstå at disse store dyrene trenger stor plass. Vi må gjøre folket oppmerksomme på at voldelig handling kun fører til verre ulykker.”

I følge fotograf Hazra, som tok bildet av de to brennende elefantene, overlevde utrolig nok elefantungen mishandlingen.
Likevel er det fortsatt mange av elefantene i Vest-Bengal som trenger hjelp.

Del videre med dine venner på facebook!

Forsidebilde: Sanctuary Asia

Relaterte artikler