Annonse

Bli kvitt vond lukt på badet med disse smarte tipsene! Nr. 4 hadde jeg ikke tenkt på!

Av

Er det mulig å hindre sjenerende lukt fra badet? Det finnes mange rengjørings teknikker, men om det ikke er tilstrekkelig finnes det forskjellige sprayer og andre luktfjernings produkter man kan bruke.
Nedenfor finner du tips for både rengjøring som hjelper med å fjerne lukten og hva man kan gjøre for å holde vond lukt borte lenger.


1. Rengjør veggen bak do.
Dette er er område vi kanskje vasker en gang eller to i året. Har du sjenerende urinlukt på badet kan det være lurt å vaske her. (Mange kan lure på hvorfor, men da har de kanskje ikke bodd sammen med en mann) Man kan bruke det meste av rengjøringsmidler på veggen, men eddik er mest effektiv på å ta bakterier og fjerner vond lukt effektivt.

Bilde: MAKING LEMONADE

2. Bruk en blanding av sitron og natron, og lag en effektiv vaskeskrubb.
Urin som har sittet lenge kan gi en ubehagelig lukt, og kan effektivt fjernes ved å lage en tykk pasta fra sitronsaft (ferskpresset er best) og natron. Gni inn skrubben over toalettet ditt og andre steder som har flekker og la det stille i 15 minutter. For å fjerne skrubben, hell eddik på en tannbørste (en du ikke skal bruke igjen, åpenbart), skrubbe over pastaen og tørk deretter over med en klut eller papirhåndklær.


 

Bilde: FABULESSLY FRUGAL


3. Hvor ofte tar du bort setet når du vasker toalettet?

I festene vil det samle seg urenheter, som skaper vond lukt på badet ditt. Sliter du med vedvarende vond lukt, kan det være lurt og fjerne setet for å vaske grundig her.
Du vil bli overrasket (og kvalm) av flekkene du finner. Men når du har fått vasket festene og under dem, vil du få en klar forbedring i lukten av badet ditt.

Bilde: FANTABULOSITY

4. Do børsten kan ofte gi vond på badet.
Når du har vasket toalettet, skyller du sannsynligvis av toalettbørsten og setter den tilbake i holderen. Hell litt klor i toalettbørsteholderen (mens børsten er der inne) for å bli kvitt bakterier og lukt, la det stå i noen minutter før du skyller godt. La gjerne børsten tørke etter bruk og før du setter den tilbake i holderen, da unngår du at det dannes vond lukt. Dette vil også gjøre børsten mer effektiv neste gang du bruker den.

Bilde: SMART SCHOOL HOUSE

5. Vask håndklær som har blitt liggende i skapet.
Selv om du vasker håndklær regelmessig, kan de fortsatt lukte litt muggent noen ganger. I stedet for å kjøpe et nytt sett med håndklær, vasker du bare de som du allerede har en gang til. Vask i varmt vann (gjerne mer enn 60 grader) og i stedet for skyllemiddel bruker du en halv kopp destillert eddik, for å bli kvitt den gamle lukten og forhindre at nye dannes. Til slutt tørker du håndklærne ute i frisk luft eller på den varmeste innstilling på tørketrommelen.

Pixabay

6. Lag luft frisker selv.
Noen lukter krever en mer langsiktig løsning. Du ønsker kanskje en god lukt som virker over tid, men uten å bruke kjemikalier i hjemmet ditt. Du trenger bare 1/2 kopp natron, litt vann og din favorittolje. Bland ingrediensene til en røre, hell det i en liten muffins form (eller noe annet du har liggende) og la det tørke i 24 timer. Du kan sette det i bunnen av en søppelkasse eller på en liten tallerken på badet, resten kan lagres i fryseren.

7. Hjemmelaget spray.
Noen ganger er det behov for en rask lukt frisker. Når dette er tilfelle, bare gi rommet et raskt sprut med en spray laget av eterisk olje (for eksempel hasselnøtt olje) og renset vann. Hvis du ønsker en frisk og god lukt kan du tilsette litt peppermynteolje eller lavendelolje til blandingen.


Bilde: THE RISING SPOON

Med disse tipsene får du ikke bare et bad som lukter godt, men et skinnende rent bad!

LES OGSÅ: Er din mikrobølgeovn møkkete? Slik rengjør du den enkelt på 30 sekunder!

Forsidebilde: FABULESSLY FRUGAL og FANTABULOSITY

Relaterte artikler